Gorssel doet, evenals honderden andere teams, mee aan ‘De wedstrijd van je leven’. Een initiatief van ESPN waar alle amateurteams uit Nederland aan mee kunnen doen. Bij deelname strijd je voor een wedstrijd tegen oud-profs, zoals Wesley Sneijder en Andy van der Meijde. Dat duel staat zelfs onder leiding van een eredivisie-scheidsrechter én wordt live uitgezonden op ESPN vanaf jouw eigen sportpark mét interviews van Hans Kraay Jr. 

Gorssel 2 is doorgedrongen tot de laatste 50 kanshebbers. Een knap staaltje werk gezien de ruim 1800 deelnemende teams. Zeker als je bedenkt dat Gorssel bijna 8 maal kleiner is als bijvoorbeeld Raalte dat ook meedingt. De ludieke acties die Gorssel 2 heeft geïnitieerd, zijn daar vast de hoofdreden van.

Gorssel 2 na afloop van Veronica Offside met Andy van der Meijde.

Stef Bruggeman, speler en één van de initiatiefnemers reageert enthousiast: ‘Afgelopen vrijdag kwam die uitslag bij ons binnen, maar eigenlijk hadden we er stiekem al een beetje op gerekend omdat wij al wel op de lijst stonden bij de voorlopige uitslag.’ Gorssel 2 heeft een hele campagne opgezet om mensen te laten stemmen op hun wedstrijd: ‘Kijk maar eens op onze Instagram pagina die boordevol filmpjes en oproepen staat, dat werkt echt!’

Het vliegtuigje dat over een groot gebied rondom Gorssel en Deventer vloog met de banner: ‘Stem Gorssel 2 #WVJL2024’

Om die wedstrijd naar Gorssel te halen zijn heel veel stemmen nodig, zeker nu richting 10 mei: ‘Dan wordt de top 3 bekend gemaakt en die drie teams zijn dan ook live te gast bij ESPN in het programma ‘Eretribune’ waar de uiteindelijke winnaar ook bekend zal worden gemaakt.’ Stef hoopt wel dat de jury een beetje ontvankelijk zal zijn voor de vele unieke acties die zijn opgezet: ‘Als we het alleen van de stemmen moeten hebben, gaat het lastig worden met teams ook uit het westen. Onze te gekke video’s en zelfs een vliegtuig met banner die we de lucht in gestuurd hebben, trok aandacht tot in het programma Veronica Offside.’

Mike werd met Koningsdag omgetoverd tot publiekseigendom van Arnhem. Een oranje shirt met daarop de QR-code naar de link om op ons te stemmen werd een hot item op de Korenmarkt. 

Ook heeft het team shirts laten bedrukken met een QR code er op zodat iedereen eenvoudig zijn stem kan uitbrengen: ‘In Arnhem werd mijn teamgenoot bijna publiek eigendom, iedereen wilde die code scannen om te stemmen. Ook de flyeractie was een groot succes, zo leuk hoe iedereen mee wil werken.’

Gister werd er ook een clip geschoten voor hun lied, de parodie op ‘Europapa’ van Joost Klein.

‘Nu is het tijd voor een volgende stap, want we willen doorstomen naar die top 3. En natuurlijk uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen rollen.’ Ideeën genoeg om die volgende stap succesvol te maken: ‘Gisteren hebben we een parodie opgenomen op het nummer van Joost Klein, namelijk Europapa. We hopen het woensdag of donderdag te ‘releasen’ op onze eigen Instagram en Tiktok.’ Tot 10 mei hebben de mannen uit Gorssel nog veel stemmen nodig: ‘Het is ons er alles aan gelegen om die pot naar Gorssel te halen. Geweldig voor de club, het dorp, voor iedereen eigenlijk’, sluit Stef mee af.

Stemmen op de mannen van Gorssel 2 kan via onderstaande link:

https://www.wedstrijdvanjeleven.nl/#/club/bbkx624-t905833581

Vorig artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 18
Volgend artikelAdelaarsoog op Fortuna uit
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!