Gorssel, op plek drie met 21 punten, en Achilles, op plek vier met 20 punten, namen het zaterdag tegen elkaar op waarbij de geel-zwarten met een 1-3 overwinning aan het langste eind trokken.

VV Gorssel reisde met een gehavend elftal af richting Enschede. Met meerdere blessures en afwezigen, kon trainer Ali Aygün maar beschikken over dertien spelers. Ondanks dat gegeven stond er een ploeg op het veld, die klaar was voor de strijd om plek drie te behouden.

Gorssel was vanaf de aftrap dan ook de betere partij en creëerde meerdere grote kansen. Echter de uitstekende keepende doelman van Achilles wist het doel schoon te houden in de openingsfase. Na 19 minuten wist Luuk Kersten uit een fraaie aanval dan toch de score te openen, 0-1. Waar Gorssel kansen bleef creëren, de gehele tijd de betere ploeg op het veld was, bleef Achilles speldenprikjes uitdelen waarbij Gorssel wist dat het ondanks de voorsprong op hun hoede moesten blijven.

In de 34ste minuut creëerde Gorssel wederom een grote mogelijkheid waarbij de keeper de bal die op doel werd gewerkt, pareerde. De bal kwam voor de voeten van de spits van Gorssel die in plaats van zelf schoot vanaf de vijf meter, het overzicht hield en Bram Tuitert en niet te missen bal binnen liet werken (0-2).

Achilles, dat enkele mogelijkheden wist te creëren in de eerste helft, had recht op een penalty. Waar Gorssel met veel overtuiging aan het verdedigen was, ging het eenmaal over de schreef en werd de aanvaller van Achilles op de grond gewerkt in het zestienmetergebied. Echter de scheidsrechter vond dat de aanvaller te snel en te makkelijk naar de grond ging, waardoor hij de bal niet op de stip legde. Hier kwam Gorssel toch enigszins goed weg waardoor de ruststand op 0-2 bleef staan.

Ondanks het vertrouwen dat Gorssel getankt heeft uit de eerste helft, wist het ook dat het op hun hoede moest blijven omdat Achilles er alles op alles zou zetten om deze wedstrijd niet verliezen. En zo geschiedde: de thuisploeg schoof met een aantal wisselingen door en ging achterin één op één spelen.

Gorssel had hier enige moeite mee gezien de buitenspeler hierdoor helemaal terug werd gedrongen, echter wist het ook met de snelheid en venijnigheid voorin, dat dit mogelijkheden zou bieden om de score uit te breiden.

Echter was het toch al binnen drie minuten in de tweede helft dat de thuisploeg de achterstand wist te halveren. De aanvaller maakte gebruik van de mogelijkheid die ontstond uit een situatie waarbij de verdediger de bal te kort terug kopte: 1-2. De storm van Achilles ging wat liggen waarbij Gorssel weer meer in het spel kwam en gevaarlijker kon worden.

Echter was Achilles vanuit de omschakeling erg dichtbij de gelijkmaker. De spits kwam één op één met de keeper uit Gorssel. Laatstgenoemde kwam winnend uit die strijd waarbij hij de gelijkmaker wist te voorkomen met een belangrijke redding. De eerstvolgende aanval in de 67ste minuut stak de spits van Gorssel Bram Bötzel goed weg die één op één met de keeper niet faalde en de marge weer op twee bracht (1-3).

Een tik die Achilles niet meer te boven kwam. Op wat mogelijkheden van de thuisploeg na, kwam Gorssel niet meer in de moeilijkheden. Waar Gorssel ook recht had op een penalty omdat de verdediger in de muur de vrije trap vakkundig een andere richting op sloeg, vond de scheidsrechter het geen penalty waard waardoor de 1-3 de einduitslag werd.

En goed begin van de tweede seizoenshelft voor de ploeg uit Gorssel die wederom laat zien dat het over een brede selectie beschikt die voor elkaar door het vuur gaan en voor elke meter vecht.

Komende twee zaterdagen staat er geen competitiewedstrijd gepland voor ons. 24 februari spelen wij onze eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen Sportclub Rijssen.