Diepenveen 1 heeft zich goed herpakt na de last-minute nederlaag tegen Holten. In Apeldoorn werd met 0-1 gewonnen van titelkandidaat Robur et Velocitas. Het winnende doelpunt werd na een uur spelen gemaakt door Justin Boswinkel.

In het openingskwartier moest Diepenveen zich beperken tot verdedigen. Met enig fortuin bleef de ploeg overeind om vervolgens te groeien in de wedstrijd. Waar Robur drie serieuze kansen bij elkaar speelde aan het begin van de wedstrijd, deed Diepenveen dat in het resterende gedeelte van de eerste helft. Tot tweemaal waren de bezoekers erg dichtbij een treffer maar schoten van Tycho Rouwenhorst en Nick Smeenk werden vakkundig onschadelijk gemaakt.

Inmiddels was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin Diepenveen een langere fase het betere van het spel had. Dit zette zich na de pauze nog een kwartier voort. Na een aantal mogelijkheden vanuit hoekschoppen kwam de voorsprong via Justin Boswinkel op het scorebord. Zijn voorzet, die door twee spelers bij de tweede paal binnengelopen had kunnen worden, werd door een Robur verdediger aangeraakt en belande in de korte hoek achter de doelman.

In het slotkwartier ging Robur over de op de ouderwetse ‘alles of niets’ tactiek. Diepenveen kwam daarmee onder druk te staan maar doorstond de nieuwe storm op goede wijze. In de tegenstoot waren er zelfs mogelijkheden op 0-2 maar die aanvallen werden, mede door de vermoeidheid, niet goed uitgespeeld.

Een prima overwinning van de geel-zwarten die wederom hebben laten zien aanvallend voetbal te kunnen spelen.

Onderstaand een interview met vv Diepenveen trainer Patrick Kieftenbelt bij onze partners van Salland1.

Vorig artikelGo Ahead vindt aansluiting met de top
Volgend artikelWie is Martijn de Haas, de nieuwe trainer voor Schalkhaar?