Vandaag stond de wedstrijd Go Ahead – Voorst op het programma. De nummers 5 en 3, twee ploegen die alles op alles willen zetten vandaag om aan te sluiten aan de top. Go Ahead begint sterk uit de startblokken en zet goed druk waardoor Voorst niet zijn eigen spel kan spelen.

In de eerste 15 minuten krijgen beide ploegen een aantal kansen. Go Ahead begint steeds meer druk te zetten op de laatste linie van Voorst, daardoor worden er fouten afgedwongen. Helaas moet de snelle rechtsbuiten Emre Bayram geblesseerd het veld vroegtijdig verlaten met een blessure. Na een vervelende blessure en lange revalidatie periode maakt Donovan van den Heuvel zijn opwachting. In de 35ste minuut zet diezelfde Donovan van den Heuvel Go Ahead op een voorsprong. Vijf minuten voor rust wordt Donovan door een bekeken balletje van Sidar Gunesli voor de goal gezet en rond Donovan op een fraaie wijze af Go Ahead gaat met 2-0 de rust in.

Na rust wil Voorst wat aan de achterstand doen en doet dat ook door de 2-1 te maken. Go Ahead neemt geen gas terug en krijgt weer kansen.  Go Ahead speelt wat mogelijkheden bij elkaar maar komt niet echt tot levensgrote kansen. Voorst probeert meer druk te geven door een man extra naar voren te schuiven. Go Ahead komt door prima doorzetten van Donovan en een prima schot van Rayshon Adamus op 3-1. Door miscommunicatie en weifelend optreden maakt Voorst al snel de 3-2. De goed spelende Donovan van den Heuvel heeft na 45 min de pijp leeg en wordt vervangen door Noud van der Kwast, welke meteen bij zijn eerste actie wordt diep gestuurd en met een goeie actie een prima voorzet aflevert welke door een verdediger van Voorst in eigen goal wordt verwerkt (4-2).

In blessure tijd maakt Voorst uit de kluts nog een doelpunt en probeert nog één keer gas te geven. Go Ahead geeft niks meer weg en pakt de verdiende 3 punten en sluit aan bij de bovenste ploegen in deze spannende competitie.