Diepenveen heeft voor een daverende verrassing gezorgd om te winnen van koploper AZC.

Vooraf waren de verwachtingen niet hooggespannen door de afwezigheid van Mooren, Van den Wollenberg, Bijker, Yucel en doelman Witteveen. Met een smalle selectie, aangevuld met spelers uit 019 en het 2e, begon Diepenveen voortvarend aan de wedstrijd. Waar tegen ABS en Colmschate grote kansen werden gemist, was het vandaag binnen 10 minuten tweemaal raak. Eerst was het Gijs de Rooij met een strakke schuiver die de AZC doelman verraste. Amper twee minuten later maakte opkomende linksback Justin Boswinkel een crosspass van Ryan Gerritsen prima af.

Na een half uur kwam een bal ongelukkig op de arm van aanvoerder Timo Broekman en ging de bal op de stip. Reservedoelman Boukes keerde de strafschop door de bal katachtig uit de hoek te duiken. Met deze stand gingen we rusten.

In de tweede helft een drukkend AZC, maar de kansen voor Diepenveen. Gijs de Rooij en Jim Willemsen misten grote kansen op 3-0. Naarmate de tweede helft vorderde, liet AZC zien waarom zij bovenaan staan. Met goed verzorgd voetbal kwamen zij een aantal keer gevaarlijk door, maar de hardwerkende thuisploeg gaf geen krimp. Tien minuten voor tijd maakte AZC de 2-1 en volgden nog een aantal spannende minuten waarin de thuisploeg wankelde, maar overeind bleef.

Een fantastisch resultaat waardoor Diepenveen in de subtop blijft meedraaien.