Na twee zeges en een puntendeling mochten de mannen van trainer Van Dellen het vandaag opnemen tegen het voor ons onbekende Veluwezoom dat vrij goed aan de competitie was begonnen.

Onder een mooie najaarszon en op een prachtige groene mat ontspon zich een levendige wedstrijd waarin er voor de toeschouwers genoeg te beleven viel. Al na 5 minuten opende Simon Zweers de score en dat was niet de laatste keer dat hij van zich deed spreken. In defensief opzicht had de ploeg vandaag moeite om de controle te vinden tegen een tegenstander die enkele behendige spelers heeft en bovendien wat mensen die de bal moeiteloos over 40 of 50 meter weten te verplaatsen. Uit een strafschop, na een ongelukkig handsbal, werd het 1 – 1. Daarna was het aan Bart Wippert en Guus Leerkes die de ruststand op 3 – 1 wisten te brengen.

Spannend werd het hierna niet meer. De gasten creëerden niet veel en Activia kon, zonder echt goed te spelen, de score in de tweede helft rustig uitbouwen naar 5 – 1 via twee goals van Simon. In de laatste 10 minuten werd het 5 – 2 waarna Simon met zijn vierde het half dozijn vol maakte. In blessuretijd werd het ook nog 6 – 3 en het was maar goed dat de scheidrechter hierna affloot.

Een geweldige wedstrijd speelde Activia niet, maar het was voldoende om de tegenstander op een ruime nederlaag te trakteren. Dat is toch wel een duidelijk verschil met de afgelopen jaren in de derde klasse waarin op 80% spelen nooit voldoende was. En we beschikken dit jaar over Simon. Die voetbalt zoals we vroeger in de speeltuin deden; moeiteloos creëert hij zijn eigen ruimte op het veld en in de 16 van de tegenstander schuift hij de bal rustig richting de hoeken. Een begenadigd talent dat we niet vaak op onze velden hebben mogen aanschouwen!