Met een 5-1 overwinning op EFC PW 1 stelde de ploeg van trainer Ali Aygün de tweede plaats in de periode vast achter HSC ’21. Laatst genoemde heeft de eerste periode al op hun naam geschreven waardoor deze periode automatisch doorschuift naar de nummer twee van de periode. Hierdoor kon de champagne ontkurkt worden in Gorssel en weet het dat het in juni mag gaan spelen voor promotie naar de 4e klasse.

EFC PW 1 kwam op bezoek op sportpark Gerstlo. Een stugge tegenstander die niet heel veel punten wisten te pakken, maar die over het algemeen met een minimaal verschil aan het kortste eind trekt. In de heenwedstrijd hebben wij dat ervaren en wisten wij in de laatste minuten de winnende treffer binnen te werken (1-2). De ploeg was op hun hoede en wist dat het meteen scherp moet beginnen aan de wedstrijd. Scherp beginnen deed het dan ook zeker. Binnen twee minuten wist Chris Schippers vanuit een prachtige aanval de bal al achter de keeper te werken. 1-0.

Zoals de laatste weken het verdedigend erg goed staat, was dit wederom het geval. EFC PW kreeg niet de mogelijkheid om kansen te creëren en gevaarlijk te worden. Helaas verloor het wel een speler die uit moest wijken om niet in botsing te komen met zijn eigen trainer. Door het uitwijken kwam het uiteindelijk wel in botsing met de omheining waardoor hij een vleeswond opliep aan zijn been. Hierdoor heeft het spel enige tijd stil gelegen. Na de hervatting ging Gorssel verder waar het gebleven was. Het bleef kansen creëren en hield het achterin potdicht. Voor rust wist het dan ook de score te verdubbelen. Centrale verdediger Max ten Wolde wist de bal binnen te koppen vanuit een corner en zette daarmee de ruststand van 2-0 op het scorebord.

De tweede helft begon het wederom scherp en wist het weer binnen een minuut te scoren. Kas Roeterdink kreeg de bal voor de voeten en volleyde de bal achter de keeper. 3-0. Door de voorsprong, het eigenlijk éénrichtingverkeer was, was de wedstrijd al wel beslist en kon er met een schuin oog gekeken worden naar de wedstrijd tussen Almelo en HSC. Bij puntverlies van Almelo wist het dat de periode binnen was. Al snel werd er bekend dat HSC met 0-2 voor stond in Almelo. In Gorssel ging de thuisploeg ook verder waar het mee bezig was. In de 71ste minuut wist Jordy Steemers vanuit vrij trap de bal prachtig in de korte hoek binnen te krullen. 4-0. Waar onze keeper de doelpuntenmaker nog even wilde feliciteren, had de spits van EFC PW de bal al klaar liggen voor de aftrap. Zijn aftrap was dan ook meteen een schot op een leeg doel. Met een prachtige trap wist hij het eerste schot op doel binnen te werken. 4-1. Eén minuut later antwoordde Gorssel alweer door de 5-1 binnen te werken. Onze topscorer Bram Bötzel wist de eindstand te bepalen door de bal achter de keeper te werken.

Bij het affluiten van de scheidsrechter stond het ondertussen al 0-4 voor HSC en kregen we te horen dat Almelo een rode kaart had ontvangen. Hierdoor durfde we in Gorssel al voor het einde van die wedstrijd het feestje te vieren. Er mag dan ook wel gesteld worden dat de club ontzettend trots is op deze selectie. Een groep jongens dat attractief voetbal speelt, verdedigend erg overtuigend is waarmee het de tweede periode binnen weet te slepen. Een prestatie van jewelste aangezien deze groep vanaf dit seizoen samen speelt.

‘2 1-0 Chris Schippers ’45 2-0 Max ten Wolde ’46 3-0 Kas Roeterdink ’74 4-0 Jordy Steemers ’75 4-1 ’76 5-1 Bram Bötzel

Zaterdag 17 maart, 15:00 uur: Emos 1 – vv Gorssel 1