Een nieuwe maand en we komen langzaamaan alweer dichterbij het einde van deze competitie. Gezien de vele wisselingen van speeldag die ook komende zomerstopstop weer gaan plaatsvinden, is er vanaf komend seizoen ook een zaterdag 5de klasse. Mede hierdoor is er een strengere promotie- en degradatieregeling. Wouter Hulsegge heeft alles weer op een rij gezet.

ZATERDAG 1 APRIL

3e klasse
14.30 uur
AVW’66 – SV Twello

4e klasse
Door de nieuw te vormen voetbalpyramide, waarbij er volgend seizoen een zaterdag 5e klasse bij zal komen, kan Koninklijke UD wel eens één van de eerste slachtoffers gaan worden van de verscherpte degradatieregeling in de zaterdag 4e klasse. Bij verlies van de koninklijken én winst van FC RDC is het gat qua punten niet meer overbrugbaar en degradatie een feit.

Helios, dat vorig weekend door het verlies van Blauw Wit de voorsprong in punten zag vergroten, neemt het op tegen Winterswijk dat de laatste weken weer punten pakt.

14.30 uur
Koninklijke UD – SV Almen

15.00 uur
GFC – Sportclub Deventer
SV Helios – FC Winterswijk
FC RDC – HSC ’21


ZONDAG 2 APRIL

1e klasse
14.00 uur
MASV – Voorwaarts Twello

2e klasse
Schalkhaar verzamelde op het juiste moment punten de afgelopen weken. Vorige week niet en kan het dit weekend rode lantaarndrager SDC uit Denekamp verslaan om afstand te nemen van de ploegen die strijden tegen degradatie?

14.00 uur
SV Schalkhaar – SDC ’12

3e klasse
De ‘IJsselderby’ wordt zaterdag aanstaande gespeeld om 18:30 uur. Waar de ploeg van Sander Poll de heenwedstrijd wist te winnen van Wijhe, zal het nu alles uit de kast moeten halen om de punten in Olst te houden in deze doldwaze 3e klasse.

zaterdag 1 april
18.30 uur
Overwetering – Wijhe’92

Diepenveen verloor vorige week zeer onverwachts van ABS en neemt het nu op tegen koploper Groen Wit dat vorige week in de laatste minuten wist te winnen van Turkse Kracht.

14.00 uur
ABS – SV Colmschate ’33  
Diepenveen – Groen Wit ’62 
Albatross – Turkse Kracht 

4e klasse
14.00 uur
VV Activia – Victoria Boys

De 4e klasse G wordt gekenmerkt door de scheve verhouding in wedstrijden: een oneven aantal clubs én afgelastingen zijn hier debet aan.

De Gazelle verloor vorige week van stadsgenoot Sallandia en zal zondag echt de allerlaatste strohalm moeten grijpen door de winst te pakken in de wedstrijd tegen Hoonhorst wat 2 punten meer heeft. Tovert trainer Harleman nog iets uit de hoed in de vorm van oudgedienden Rijnders en Mujic?

14.00 uur
Hoonhorst – VV De Gazelle
Broekland – DVV IJsselstreek
VV Lettele – SV Raalte

DVV Sallandia is vrij.

5e klasse
De top van deze 5e klasse heeft de afgelopen weken stuivertje gewisseld en zal er nu ook voor moeten zorgen om te winnen van ploegen uit de lagere regionen van deze klasse om bij te blijven.

14.00 uur
Wesepe – DVV Go-Ahead
CCW’16 – SV Epse
Voorst – SV Terwolde
DVV Davo – Batavia ’90

Vorig artikelAdelaarsoog op Ajax thuis
Volgend artikelVoorwaarts zoekt JO19-1 trainer
Wouter Hulsegge
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.