Voor De Gazelle begin het 2e deel van de competitie al weer vroeg. Doordat de wedstrijd tegen Groen Wit in december twee maal werd afgelast, moest er afgelopen zondag 19 januari al weer begonnen worden.

Na 3 trainingen en een verdienstelijk gelijkspel in een oefenwedstrijd tegen sc Overwetering moesten de roodzwarten weer aan de bak.

Groen Wit staat op de 3e plaats in de 4e klasse F en staat bekend als een goede ploeg die mee wil doen voor de prijzen. Dat wil de Gazelle ook en om dat ook daadwerkelijk te gaan doen moest er vandaag gewonnen worden. Winst zou namelijk betekenen dat De Gazelle op de 4e plaats komt te staan.

De Rielerenkclub begon zeer matig. Veel balverlies in de achterhoede en op het middenveld, waardoor Groen Wit de druk op de helft van De Gazelle kon houden. Tot echte kansen leidde dit niet. Sterker nog, De Gazelle kreeg de beste kansen. Groen Wit had duidelijk moeite met de ruimte die achter hun verdediging ontstond door het aanvallende spel.

Na een kwartier moest na een snelle counter, de bal al van de lijn gegleden worden door een Apeldoornse verdediger. 10 minuten later werd er vanaf links een aanval opgebouwd die door Sven Raats uitstekend geopend werd naar de rechterkant. Hier stond de eindelijk weer fitte Justin Post te wachten op zijn kans en schoot de bal snoeihard in de verre bovenhoek. 1-0 in de 24e minuut.

Vlak hierna kregen de Roodzwarten nog een enorme kans uit een corner. Ook deze bal werd van de lijn gehaald. Groen Wit had meer balbezit, maar zette hier weinig dreigend spel tegenover. In de 30e minuut kreeg men wel een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Deze werd fantastisch ingeschoten, maar belandde op de kruising.

1-0 was dan ook de ruststand.

De Gazelle had wel door dat Groen Wit graag het spel wilde maken en ver van de goal wilde spelen. De Rielerenkclub liet dit in de 2e helft dan ook toe. De achterhoede en middenveld van Groen Wit kwam veelvuldig in balbezit rond de middenlijn en net iets erover, maar verder dan dat kwam men niet. Er werd geen oplossing gevonden om door het compact spelende team te komen.

In de 65e minuut kwam Groen Wit er één keer prachtig door heen, maar het schot vanaf de zestienmeter belande op de lat. In de 90e minuut kon De Gazelle uit een counter de 2-0 maken, maar de keeper van Groen Wit kon in een uiterste poging de bal nog met de hand een duwtje geven. Dit was echter wel buiten het strafschopgebied en hij kreeg daarvoor de rode kaart getoond. De vrije trap die dit opleverde ging naast.

Na de wedstrijd zou de uitstekend keepende Steven Smals verklaren dat hij heel weinig te doen heeft gehad. Dat zegt veel tegen een goede ploeg als Groen Wit.

Dit was een verdienste van het hard werkende team. De Gazelle pakt goede punten en bezet de 4e plaats.

Volgende week wederom thuis tegen het sterke en als 2e geplaatste SV Twello.