IJsselsteeek heeft zondagmiddag haar eerste wedstrijd van 2020 met 2-1 weten te winnen van CCW’16. De tegenstander staat in de grijze middenmoot, maar behoort voetballend zeker in de top 4 van de 5de Klasse F.

Vooraf was al duidelijk dat het gevaar van CCW’16 vanaf de vleugels ging komen, maar toch bleek de ploeg van Mitchel de Groot verrast door de snelheid van de vleugelaanvallers. Binnen enkele minuten kreeg CCW een aantal kansen middels diezelfde buitenspelers. Binnen 10 minuten was het dan ook raak voor de ploeg uit Wilp. Vanuit een flitsende omschakeling kwam de ploeg gevaarlijk door en wist het de voorsprong te pakken.

De thuisploeg werd dus hard met de neus op de feiten gedrukt en dit leek dan ook een ‘eye opener’ voor de Tricolores. De ploeg kreeg controle over de wedstrijd. Toch kreeg de ploeg ook een kater te verwerken door 2x noodgedwongen te moeten wisselen. Celal Ayten en Jeffrey Heijnekamp konden niet verder vanwege blessures.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Een afgemeten voorzet van Joni Samara werd uitstekend binnen gekopt door Mitch Regelink die de bal tegendraads achter de doelman van de gasten wist te werken.

In het tweede bedrijf dreef IJsselstreek de gasten Wilp steeds verder terug op eigen helft en kreeg het een aantal kansen via Wesley de Witte en DC Mekking, maar tot een doelpunt leidde dit niet. Ook CCW bleef gevaarlijk via de counter met die 2 snelle buitenspelers, maar IJsselstreek-doelman, Bjorn Jansen, speelde een zeer puike partij en bleek een sta in de weg voor de gasten.

Uiteindelijk was het toch IJsselstreek dat aan het langste eind wist te trekken. Wesley de Witte werd in de diepte weggestuurd en met een subtiel schuivertje wist hij IJsselstreek de 3 punten te bezorgen.

Alle complimenten voor CCW’16, dat gewoonweg een uitstekende ploeg heeft. Daarentegen toonde IJsselstreek vandaag maar weer eens aan ook hard te kunnen werken voor een resultaat en staat het na 12 wedstrijden nog steeds fier aan kop.

Vorig artikelOngeslagen reeks Go Ahead Eagles bereikt toppunt met winst in Den Bosch