Een gehavend de Gazelle heeft gisteren met 0-2 verloren van runner up Klarenbeek. De afwezigheid door ziekte en blessures van een 6-tal basisspelers leek het op voorhand al een verloren strijd.

Op bewonderenswaardige inzet gaf De Gazelle echter prima partij aan het makkelijker voetballende Klarenbeek. Het was een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde.

De aanvallen van Klarenbeek oogden wat gevaarlijker maar ook De Gazelle deelde wat speldenprikken uit. In de 22e minuut mocht Leon Brouwer, die randje buitenspel stond, de 0-1 binnenschieten. Protesten vanwege vermeend buitenspel was aan dovemansoren gericht, de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing.

Tot aan de rust bleef het spelbeeld gelijk, Klarenbeek leunde op de 0-1 en De Gazelle deed wat binnen de mogelijkheden lag. Een positieve opsteker voor ‘De Rood-Zwarte brigade van De Rielerenk’ was het spel van Davy Bongers. Alsof hij al jaren in het 1e speelde, ging hij regelmatig het duel opzoeken met zijn directe tegenstander en deed dat zeer verdienstelijk.

In de 2e helft hanteerde De Gazelle wat vaker de lange bal, het spel waar vorige week het nodige succes mee werd behaald. Toen speelde echter ‘Good old’ Niels Rijders mee die nu vanwege ziekte ontbrak.

Klarenbeek liet het allemaal op zich afkomen en probeerde met gedegen countervoetbal de score te verhogen. De Gazelle deed wat het kon, probeerde op verschillende manieren de stand gelijk te trekken. Echter in de 82e minuut was het Luuk Linthorst die met de 0-2 het duel in het slot gooide.

Ondanks de nederlaag kan de Gazelle terugkijken op een goede wedstrijd waarin iedereen keihard voor elkaar knokte.

ViaCorrespondent vv De Gazelle
Vorig artikelHarde nederlaag voor Colmschate tegen ABS (0-4)
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 17