Voor SV Colmschate ’33 stond er op de zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. Op Sportpark de Achterhoek werd er gespeeld tegen ABS. ABS heeft zich al in een vroeg stadium veilig gespeeld en SV Colmschate ’33 heeft de punten keihard nodig in strijd tegen degradatie.

Voor SV Colmschate ’33 begon de wedstrijd met een domper. Na ruim 7 minuten spelen moest aanvoerder Kevin Stremmelaar afhaken met een hamstringblessure. Het begin van de wedstrijd was slordig aan beide kanten. ABS zette met heel veel mensen erg hoog druk, en hier had de thuisploeg moeite mee. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen de bal niet erg lang in bezit konden houden. Na 20 minuten spelen is de eerste grote kans voor SV Colmschate ’33. Na een bal vanaf de linkerkant komt de bal plots op 5 meter voor de voeten van Dean ter Stege. Ter Stege bedenkt zich geen moment maar schiet de bal naast!

Na deze grote kans is het ABS dat de wedstrijd met overtuiging naar zich toe trekt. ABS zet hoog en goed druk, en weet de bal in de ploeg te houden en de bal makkelijk van voet naar voet te spelen. De eerste grote kans is dan ook voor Yannick Duteweert. Een harde bal voor de goal langs lijkt een prooi te zijn voor de spits, maar hij komt een teenlengte te kort. Vlak voor rust komt ABS op een verdiende 0-1 voorsprong. Een vrije trap wordt losgelaten door doelman Yoel Finke en het is Yannick Duteweert die van dichtbij klaarstaat om in te tikken: 0-1.

Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde. SV Colmschate ’33 lijkt bevangen door de spanning en heeft moeite om tot hun eigen spel te komen. Al snel na de rust valt de genadeklap. De diepgaande Stef Willemsen is de defensie van SV Colmschate ’33 de baas, geeft de bal hard voor en het is Rob Treurniet die de 2-0 binnenschiet. De 0-3 valt dan ook vlak daarna, en hierdoor is de wedstrijd gespeeld. Een fout in de opbouw zorgt ervoor dat ABS makkelijk binnen kan tikken: 0-3.

Het slotakkoord was ook voor de gasten uit Bathmen. Bij een corner wordt niet goed gedekt, en kan Youri Meijer vogelvrij binnenkoppen: 0-4. Een harde nederlaag voor SV Colmschate ’33. Volgende week wacht een absolute (degradatie) kraker tegen Activia. SV Colmschate ’33 en Activia en hebben hetzelfde aantal punten, al heeft Activia wel een wedstrijd minder gespeeld.

Zondag 1 mei 2022, 14.00: Activia – SV Colmschate ’33