De Gazelle won in een spannend duel met 2-1 van SV Orderbos en klimt daardoor naar de derde plek in de ‘Apeldoornse Bundesliga’.

Na ongelukkige verliespartijen tegen koploper WWNA en Apeldoornse Boys moest er vandaag gewonnen worden om bovenin mee te blijven doen. In de voorafgaande wedstrijden kwam De Gazelle steeds op voorsprong, maar wist niet de 2-0 binnen te tikken en daarmee wat rust te creëren. Verlies was in beide wedstrijden uiteindelijk het gevolg.

Sv Orderbos was een grote onbekende. Met wisselende uitslagen in de competitie kon er niet echt een verwachting gemaakt worden. SV Orderbos begon scherp en goed voetballend aan de eerste helft. De Gazelle had het plan om de eerste 20 minuten volop druk te geven, op hun helft te voetballen en een doelpunt te forceren. Dit plan moest iets aangepast worden.

De uitstekend spelende Freddie Baxter werd op hun gevaarlijkste middenvelder gezet en moest deze uit het spel halen. Mede hierdoor ging het voetbal er een beetje uit bij Orderbos. De oplossing lag niet meer in het middenveld en ze gingen meer de lange bal hanteren richting de spits. Met Jeremy Bruins en Niels Rijnders in het centrum van De Gazelle is dit niet het beste plan.

Na 20 minuten nam De Gazelle de overhand en wist in een kwartier tijd 3 kansen te creëren. Thomas Udding wist er één van te verzilveren. Een verdiende 1-0. Binnen tien minuten lag de bal echter al weer in het doel van De Gazelle. Een ongelukkige uitverdedigende actie zorgde ervoor dat de spits van Orderbos de bal in de verre hoek kon binnenschuiven. 1-1. Wederom geeft De Gazelle een voorsprong knullig weg en gaat het de rust in met een gelijkspel.

De 2e helft bleef het beeld gelijk. Orderbos bleef pompen en De Gazelle won de hierop volgende duels. Er werd in balbezit goed gespeeld door De Gazelle en dit zorgde voor aanvallend spel en kansen. De kansjes die ontstonden werden niet verzilverd en uiteindelijk moest het hoofd van Niels Rijnders de 2-1 op het scorebord brengen. Een goede vrije trap van Justin Bootsveld wist Rijnders prachtig in te koppen, 2-1.

Sven Raats en Joey Reimert stonden hierna nog verschillende keren één op één met de goede boomlange Russische keeper van Orderbos. Beiden wisten de kansen niet te verzilveren en de wedstrijd op slot te gooien. Het blijft dan gevaarlijk en Steven Smals moest toch nog een keer redding brengen om niet weer een voorsprong weg te geven.

Eindstand 2-1 in een leuke, spannende, sportieve wedstrijd en een 3e plaats op de ranglijst in klasse 4G ofwel de Apeldoornse Bundesliga.

Volgende week is De Gazelle vrij gepland in de oneven competitie.