Beekbergen heeft de laatste jaren altijd bovenin meegedraaid in de 4e klasse en enkele seizoenen geleden zelfs nog even 3e klasse gespeeld. Momenteel draaien ze wat minder in de 4e klasse en bezetten ze de 10e plaats in 4F. De Gazelle kan dus op een gebrand Beekbergen rekenen.

Kunstgras blijkt er toch altijd voor te zorgen dat De Gazelle wat slordig begint. Veel onnodig balverlies door verkeerde passing en verkeerde aannames. Net iets te hard of net iets te zacht. Dat heeft als gevolg dat je veel in de omschakeling zit. Dat is niet het leukste voetballen en dan moet er gewerkt worden.

Gedurende de 1e helft werd het steeds iets  beter en eigenlijk was geen vuiltje aan de lucht voor De Gazelle. Beide ploegen kwamen niet echt tot uitgespeelde kansen, totdat er in de omschakeling teveel achteruit gelopen werd in plaats van druk op de bal. Beekbergen kon tot de zestien meter komen en speelde het daar netjes uit. 1-0

Net als vorige week komt De Gazelle op een achterstand en moet het agressiever gaan spelen om iets te forceren. Dat heeft zijn effect, maar lijdt voor rust niet tot een doelpunt.

Na de thee is De Gazelle duidelijk de bovenliggende partij. Het spel speelt zich af op de helft van Beekbergen en er worden wat kleine kansjes gecreëerd. Je voelt dat het doelpunt eraan komt.

In de 60e minuut is het ook zover. Niels Rijnders vecht zichtzelf langs zijn directe tegenstander en komt goed door aan de rechterkant. Sven Kelder knijpt vanuit de linkerkant de zestien in, Niels ziet het en legt hem fantastisch op de kop van Sven en met een snoekduik kopt hij hem in het netje. 1-1

Kort hierna wordt Bobby Vonk weggestuurd en gaat 1 op 1 met de keeper. Ter hoogte van de penaltystip wordt hij van achter ten van gebracht. Terecht krijgt de verdediger van Beekbergen de rode kaart. Met 11 tegen 10 en een penalty…dat is lekker!

Vervolgens besluit de scheidsrechter hem buiten de zestien te leggen en een indirecte vrije trap ervan te maken. In de situatie die dan ontstaat krijgt Bobby Vonk de rode kaart getoond. 10 tegen 10 en een indirecte vrijetrap… dat is even wat anders!

Het spelbeeld is erg eenzijdig en De Gazelle heeft verschillende mogelijkheden om het af te maken, maar hij valt niet. Hierbij overigens de complimenten aan de keeper van Beekbergen die met een paar knappe reddingen de 1-2 voorkwam.

Een puntje mee uit Beekbergen voelt als te weinig. Zeker gezien de penalty/rode kaart situatie.

Volgende week inhalen tegen het sterke Groen Wit. Bij winst sluit de Gazelle de eerste helft van de competitie af in de Top 4. Dat is een mooi streven.