Colmschate moest afgelopen zondag aantreden tegen AZC in Zutphen. Door vele geblesseerden en geschorsten trad Colmschate met 2de elftalspeler Dennis Kamphuis in de basis aan. Op de bank zat overigens Ronald Westenbroek, ook 2e elftalspeler. Mooi dat deze jongens in deze moeilijke tijden bereid zijn het 1e elftal te helpen.

Om 14:00 uur begon de wedstrijd in Zutphen; het hoofdveld werd afgekeurd waardoor er op het kunstgras werd gespeeld. Een zeer dramatisch kunstgrasveld. Daarnaast regende en waaide het ook nog, waardoor goed voetbal bijna onmogelijk werd gemaakt. Het werd een wedstrijd op strijd, dat Colmschate over het algemeen wel ligt. AZC met wat behendige spelers in de ploeg, had hier in de eerste helft zeer veel moeite mee. Dit resulteerde in de 15de minuut ook in een verdiende voorsprong. Door een mooie aanval kwam de bal terecht bij Hidde Hekkert, deze gaf een heerlijke voorzet op de meegelopen Dennis Kamphuis, die met zijn ogen dicht een schitterende kopgoal maakte. 0-1!

Colmschate had het in de eerste helft verdedigend ook goed voor elkaar. AZC kon niet echt een vuist maken en keeper Bos had het, op een paar corners na, niet druk. Colmschate kwam er een paar keer gevaarlijk uit en had wellicht met wat meer geluk de score kunnen verdubbelen, maar Kamperman Leferink en van ’t Hof stuiten op de lange doelman van AZC. Al met al een goede eerste helft en Colmschate ging verdiend met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft speelde Colmschate tegen de wind in en werd AZC steeds gevaarlijker. Door een tactische omzetting én een wissel kreeg AZC steeds meer grip, alhoewel ze geen grote kansen kregen. Colmschate daarentegen wel, Maneschijn kwam een teenlengte tekort en Kamperman Leferink stuitte wederom op de keeper. Doordat AZC geen uitgespeelde kansen kreeg was het teleurstellend dat het juist uit een doodspel moment de 1-1 maakte. Uit een corner kon de aanvoerder van AZC vrij inschieten, erg zuur deze tegengoal.

Met nog 20 minuten te spelen werd de druk hierdoor alleen maar groter op de goal van de geelhemden. Uit balverlies op het middenveld werd het in de 75ste minuut 2-1. Colmschate moest in de achtervolging, maar kon er geen gelijkspel meer uithalen. Een erg frustrerende nederlaag welke zeker niet had gehoeven, maar dat is de laatste 2 weken al zo. Wanneer je in de onderste regionen speelt, wordt er wat anders van je gevraagd.

Hopelijk kunnen de geelhemden na de winterstop de rug rechten en er met z’n allen de schouders onder zetten. Eerste wedstrijd na de winterstop speelt Colmschate thuis tegen KCVO.

Doelpuntenmaker Colmschate: Dennis Kamphuis