Koploper Epe kwam zondagmiddag naar Turkse Kracht. Twee voetballende ploegen die niet veel van elkaar onder deden, waarbij Epe vanmiddag de gelukkigste was. Ondanks de uitslag van 1-3 kan Turkse Kracht terugkijken op een goede wedstrijd, echter dat levert geen punten op!

Epe was de eerste 10 minuten de betere ploeg nadat ze snel op 0-1 voorsprong kwam. Het was een dieptebal waar spits Lokhof van Epe goed op anticipeerde, maar op te pakken leek door de keeper van Turkse Kracht. Er ontstond een botsing waar de scheidsrechter het voordeel gaf aan de aanvaller van Epe, resultaat 0-1.

Turkse Kracht herpakte zich na 10 minuten en heeft het resterende deel van de eerste helft Epe volledig gedomineerd en was duidelijk de bovenliggende partij. Na drie 100% kansen was het uiteindelijk Oguzhan Sahin die Turkse kracht op gelijke hoogte bracht, maar ook werd duidelijk dat het verschil op het scorebord groter had moeten zijn.

Na de rust ging beide ploegen verder met de boeiende wedstrijd en was het voetballend bij vlagen goed tot zeer goed. Epe had een vrije trap nodig om op voorsprong te komen. Net even buiten de 16 meter konden zij aanleggen en de rechtsback wist wel raad met dit buitenkansje. Turkse Kracht raakte even de grip kwijt, zonder echt in de problemen te komen.

Epe begon met meer vertrouwen te voetballen, maar wist enkel nog een paar mogelijkheden af te dwingen. Turkse Kracht zette de laatste 20 minuten aan en speelde vol passie en strijd om het gelijke spel er uit te halen. Een flink aantal cornerballen en ook een aantal mogelijkheden werden niet omgezet in een resultaat.

In de laatste minuut ging zelf keeper Yakup mee naar voren in een alles of niets poging, maar het werd niets! Epe wist in de counter de 3-1 in een leeg doel te schuiven en de wedstrijd was gespeeld. Turkse Kracht kan terugkijken op een goede wedstrijd waarbij enkel het resultaat ontbreekt.

Het kan niet anders dan dat de komende weken de punten worden behaald en de aansluiting aan de kop van de ranglijst wordt gevonden. Al wordt dat geen makkelijke taak, want volgende week gaat de competitie verder uit tegen AZC uit Zutphen. Trainer Olivier van der Kuil concludeerde na afloop: “Ondanks het verlies kan mijn ploeg terugkijken op een goede wedstrijd tegen het sterke Epe die voor het kampioenschap zal gaan spelen.”

ViaCorrespondent Turkse Kracht
Vorig artikelSV Schalkhaar en NEO uit Borne in evenwicht
Volgend artikelDiepenveen de gelukkigste in wedstrijd die geen winnaar verdiende