Zondagmiddag speelden SV Schalkhaar en NEO met 0-0 gelijk: een punt waar de gasten uit Borne het meest gelukkig mee waren.

SV Schalkhaar moest het vandaag, op de eigen Horsterhoek, opnemen tegen promovendus RKSV NEO. Het kwam op deze regenachtige middag niet tot scoren en moest genoegen nemen met een gelijkspel. De thuisploeg speelde vandaag nog zonder de verdedigers Jason Westerkamp en Rokaay Haafkens, maar hun posities werden prima ingevuld door routinier en alleskunner Koen Klosters en de uit de jeugd overgekomen Luuk ter Mate.

NEO uit Borne, dit seizoen nog niet verloren, bezette voorafgaand aan deze wedstrijd een prima vijfde plek in de tweede klasse J. Het had een keer gewonnen en gelijkgespeeld.
SV Schalkhaar kwam wat traag op gang, maar na een kwartier spelen kwam de ploeg van Marcel Geestman beter in haar spel. SV Schalkhaar combineerde vanaf dat moment wat gemakkelijker dan de bezoekers uit Borne.

Kansen ontstonden er vervolgens voor SV Schalkhaar, maar tot scoren kwam het niet. Kansjes, zonder dat de keeper van NEO echt in de problemen kwam. Zo waren er kansen voor Milan te Riele (net naast), David Klopman die een voorzet van Luuk ter mate net over kopte. De enige kans die NEO wist te creëren was na een misverstand tussen keeper Jesse Klopman en een SV Schalkhaar verdediger. De daarop volgende voorzet van een speler van NEO werd door de spits over het doel van SV Schalkhaar gekopt.

Sidar Günesli schoot een bal vanaf rand strafschopgebied in de handen van de keeper. Een dieptebal (op maat) van Michiel Hullegie op Milan te Riele die vervolgens ook recht op de keeper werd geschoten. Ook werd een prima voorzet van Sidar Günesli door David Klopman net over gekopt.

De tweede helft begon als de eerste helft eindigde. SV Schalkhaar had ook in deze fase het meeste recht om op voorsprong te komen. Een schot van Sidar Günesli verdween net naast de paal. NEO kwam hierna wel steeds beter in het spel, maar bijna elke aanval werd onderschept door het prima spelende verdedigingsduo Delano Haulussy en Michiel Hullegie. 

Een schot van NEO-speler Ron Spoler ging net over. Bram de Haas werd nog door de keeper van NEO omvergelopen, maar de scheidsrechter zag hierin geen strafschop. In de resterende speeltijd kon SV Schalkhaar geen druk meer zetten en moest SV Schalkhaar keeper Jesse Klopman nog een paar keer handelend optreden. 

Einduitslag 0-0 en hier was NEO nog het meest gelukkig mee. Volgende week speelt SV Schalkhaar wederom tegen een ex- derde klasse: dit keer moeten de spelers van trainer Marcel Geestman afreizen naar Wijhe ‘92. Een streekderby, maar zeker ook een belangrijke wedstrijd om in de subtop van 2J te komen.

Steun SV Schalkhaar zondag 13 oktober in Wijhe, aanvang 14.00 uur.