Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbalgerelateerde vragen voor. Deze achttiende editie vroegen we Paul Roskam, hoofdtrainer van FC RDC, het hemd van het lijf.

Naam
Paul Roskam

Leeftijd
52

Woonplaats
Deventer

Relatie
Vriendin

Huidige club
FC RDC

Historie als voetballer
Daventria, eerste en tweede elftal

Historie als trainer
Daventria (tweede elftal)SC Klarenbeek (tweede elftal) SV Epse, DAVO, Voorwaarts Twello (tweede elftal), VV Voorst, Colmschate 2, VV Lettele, DAVO (2e keer), SC Overwetering (tweede elftal), FC RDC

Favoriete formatie
1:4:3:3

Beste prestatie als trainer
Moeilijke keuze. Gepromoveerd/kampioen geworden met DAVO, Voorwaarts, Voorst en Lettele. Echter, mijn eerste trainersklus was Daventria 2, een team waarin ik het seizoen daarvoor nog speelde. Zowel spelers als ondergetekende stonden nou niet bepaald bekend om hun discipline. De scepsis was dan ook groot toen bekend werd dat ik trainer zou worden van dit team. We pakten en periode en liepen in de nacompetitie maar net promotie mis. Geweldige herinneringen aan die tijd maar die heb ik eigenlijk aan alle verenigingen waar ik trainer ben geweest. Ook mijn tijd bij Voorwaarts springt er zeker uit!

Waarom gekozen voor het trainerschap
Ik vond (en vind) dat sommige trainers het allemaal nogal ingewikkeld maken. Op mijn eigen manier wilde ik ervaren of het anders kon. En dat is redelijk gelukt.

Ambities
Trainer blijven, zo lang als ik het leuk vind.

Hoe verloopt het huidige seizoen
We zijn net begonnen maar wat ik zie bij FC RDC daar word ik heel blij van. Leuke spelersgroep, prima staf, enthousiaste reacties! Het linker rijtje zou mooi zijn….

Sterkste punten
Team vormen, niet ingewikkeld maken en relativeren.

Verbeterpunten
Het blijven vasthouden aan afspraken en regels die er rond een team gelden. Wil ik nog wel eens wat laten versloffen.

Doelstelling met huidige club
Linker rijtje en club beleving creëren.

Kampioen in de competitie
Helios of GFC

Beste trainer
Cees van Kooten

Volgende trainerspraat
Johan van Ommen