In de derde wedstrijd van de voorbereiding moest FC RDC het vandaag opnemen tegen derde klasser Eefde. Na het eigen Pepe Jacome toernooi net niet winnend te hebben afgesloten was het voor trainer Paul Roskam interessant om te zien hoe zijn jonge team het er vandaag af zou brengen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat FC RDC had gekozen om de tegenstander bij de middenlijn op te vangen. Eefde had hierdoor een veldoverwicht zonder tot grote kansen te komen. Het fysiek sterke Eefde drong aan en wist twee keer kort achter elkaar te scoren vanaf een meter of 18. De uitstekende nr 7 van Eefde (de jeugdopleiding bij FC Twente genoten) wist keeper Winter met twee diagonale schoten te verschalken. Eefde schakelde een tandje lager en FC RDC kreeg meer grip op de wedstrijd. De 2-1 was van grote schoonheid. Kai vd Beld draaide op eigen helft weg bij zijn man en wist Jarayno Eisvelt, die een uitstekende wedstrijd speelde, te bereiken. Vd Beld stoomde door en ontving de bal terug van Eisvelt. Met een bekeken lob zette hij de 2 – 1 op het bord wat tevens de ruststand was.

Met twee wissels begon FC RDC goed aan de tweede helft en nam het in initiatief in handen. Er ontstonden wat kleine kansjes die echter niet tot een doelpunt leidden. Eefde kreeg ruimte via de counter en bij één van die counters wist Eefde de 3 -1 te maken.  De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar. Er werd meer risico genomen en binnen 10 minuten stond de 3-2 op bord. Weer werd het tempo opgeschroefd waarbij het opvallend was hoe makkelijk het hoge tempo vol werd gehouden. Eisvelt kwam één op één met de keeper maar deze wist met een prima redding de gelijkmaker te voorkomen. Eefde kreeg nog meer ruimte en bij één van de counters moest Niek Riksten aan de noodrem trekken waarna de scheidrechter gedecideerd naar de stip wees. De 4 -2 was een feit en de wedstrijd was gespeeld.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten. Een moeizame eerste helft gevold door een veel betere tweede helft waarbij het met name opvallend was hoe fit de groep van trainer Roskam oogde.