In een koud en guur Vilsteren heeft Terwolde al haar 10de overwinning van het seizoen weten te boeken. De ploeg van Mitchel de Groot won de verre uitwedstrijd met 1-4.

Vorig seizoen verspeelden de blauwhemden in de laatste wedstrijd van het seizoen een plek in de nacompetitie op het Sportpark de Molenesch dus de ploeg was er nu alles aangelegen om met drie punten huiswaarts te keren.

Na een kwartier spelen kwam de ploeg op voorsprong. Een hoekschop werd binnengekopt door Jurriën Kamphuis (0-1). Terwolde was in deze fase al duidelijk de bovenliggende partij, maar speelde alles behalve sprankelend.

Ruim een kwartier later mocht de trotse koploper opnieuw juichen. Een goede individuele actie van Chris Schrijver was de basis voor het tweede doelpunt. De technische middenvelder behield goed het overzicht en gaf Max van Gerrevink een niet te missen kans (0-2).

Net voor het einde van het eerste bedrijf een kleine tegenvaller. Er werd goed doorgejaagd op een te korte terugspeelbal en de aanvaller van Vilsteren kon hierdoor de aansluitingstreffer op het bord zetten. Vervelend moment net voor de rust, maar zoals vaker dit seizoen raakte Terwolde niet zo snel in de war.

Al vrij snel in de tweede helft was het opnieuw Max van Gerrevink die de marge weer op twee zette. Met een goede tegendraadse kopbal liet Max de keeper van Vilsteren kansloos (1-3).

In het verloop van de wedstrijd domineerde Terwolde de wedstrijd op de helft van de tegenstander en kreeg het een aantal grote kansen, maar wist het nog maar eenmaal te scoren. Jurre Lueks liet zich opnieuw zien met zijn handelsmerk. Een loepzuivere afstandsschot van een meter of 20 verdween perfect in de linkerhoek (1-4).

Zonder echt heel groots te spelen weet de koploper dus opnieuw viermaal tot scoren te komen en wist inmiddels al een kleine 50 doelpunten te maken. De overwinning in en op Vilsteren betekend dat de ploeg inmiddels 30 punten wist te vergaren in elf duels. Komende zondag wacht op het eigen sportpark de Woldermarck nummer vier Turkse Kracht uit Apeldoorn.