SV Terwolde heeft haar eerste wedstrijd in 2024 winnend afgesloten. Op bezoek bij Davo werd er met 0-3 gewonnen.

Op een zwaar en drassig veld moest Terwolde donderdagavond inhalen bij Davo. De wedstrijd werd eerder in 2023 afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

Terwolde begon onwennig aan de wedstrijd en dat is ook zeker niet gek als je ruim twee maanden geen wedstrijd hebt gespeeld. Davo zette hoog druk en begon erg enthousiast. In alle slordigheid was de eerste mogelijkheid ook voor Davo. In een scrimmage voor het doel kon Davo-middenvelder Dillen Kornet net niet lekker uithalen.

Voor de gasten was dit wel een wake-up call. Ze kregen iets meer grip op de wedstrijd, maar waar ze normaal erg goed in zijn, het creëren van overtallen met snelle korte passes, bleek dit vandaag echt onmogelijk. Hobbelende inspeelpasses die lastig aan te nemen waren op het drassige veld.

Het optische overwicht in deze fase werd dan ook beloond. Een snelle spelhervatting van Delano Dokter middels een strakke lange bal naar de rechterkant van het veld, werd strak voor het doel gegeven door Bart Beugels. Topscorer Jelmer Bellert koos uitstekend positie en kon de bal binnenschuiven (0-1).

Tot aan de rust was het erg onrustig. Veel lange ballen aan beide kanten en met name veel fysieke duels. Davo heeft met een aantal ervaren krachten en fysiek sterke jongens daar ook een uitgelezen ploeg voor en bleef op die manier goed in de wedstrijd.

In de rust werd er in de Terwoldse kleedkamer dan ook aangegeven meer de rust te bewaren in balbezit en middels lopende mensen in de diepte weg te sturen. Binnen twee minuten werd dit ook meteen beloond. Een splijtende pass werd uitstekend meegenomen door aanvoerder Thomas Leurink. Hij kon richting de doelman van Davo en bleef uiterst rustig en schoof de bal in de korte hoek onder de doelman van de Deventenaren door (0-2).

Vanaf dit moment ging Davo iets meer ‘Va Banque’ spelen. Terwolde kreeg hierdoor wat meer tijd en ruimte, maar toch was het Davo dat de aansluitingstreffer op dat moment moest maken. Wesley de Witte van Davo mocht plotseling alleen op doelman Dokter af. Waar De Witte normaliter altijd wel raad weet met deze kansen, was het ditmaal de paal en in tweede instantie Dokter die 1-2 wisten te voorkomen.

In de laatste fase kwam Terwolde eigenlijk niet meer in de problemen. Aan de hand van de creatieve Chris Schrijver kon het steeds vaker en makkelijker richting het vijandelijke doel, maar helaas waren een aantal mogelijkheden aan Sem Gerritsen en Jelmer Bellert niet besteed.

Het slotakkoord was aan Bas Hiddink. De jongeling wist met een van richting veranderd afstandsschot de eindstand op 0-3 te bepalen.