Vandaag hebben wij, ondanks het niet al te beste weer, onze laatste competitiewedstrijd in Terwolde gespeeld tegen de gasten van SHE uit Hall.

In het eerste deel van de eerste helft was SHE t.o.v. Terwolde zeker niet de mindere. Alhoewel in de 17e minuut een schot van Sem Gerritsen keihard in het zijnet van de tegenstander belandde, was het onze keeper Thijs van Broekhuizen die in de 21e minuut via een prima redding Terwolde moest behoeden voor een achterstand. Kort daarna in de 24e minuut was er een dikke kans voor SHE om op een voorsprong te komen die door de Terwoldse achterhoede nipt bij de eerste paal kon worden weggewerkt.

In de 26e minuut kwam het antwoord van Terwolde doordat Sem Gerritsen over links op de solo toer ging en met een afstandsschot inclusief verraderlijke stuiter de doelman van SHE compleet wist te verschalken wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Zes minuten later komt de bal door goed afschermen van onze spits Max van Gerrevink bij Jelmer Bellert terecht die met een fraai schot alweer de 2-0 op het scorebord liet aantekenen.

In de 43e minuut werd de bal, die door SHE via het midden werd uitverdedigd, onderschept door Sem Gerritsen die vervolgens de bal in het doel van SHE schoot, stand 3-0. Direct na de aftrap van dat doelpunt kreeg Terwolde alweer een gouden kans waarbij Jelmer helemaal alleen voor de keeper kwam en ineens ging nadenken: dat had hij beter niet had kunnen doen, want hij schoot de bal zomaar recht bij de keeper in de handen i.p.v. rustig een hoek uit te kiezen. Hiermee waren de eerste 45 minuten om en werd het tijd om voor de rust de kleedkamer op te zoeken.

In het begin van de tweede helft was Terwolde het even helemaal kwijt en scoorde SHE in de 51e minuut via een afstandsschot, die zomaar de Terwoldse goal in caramboleert, de 1-3. Amper bekomen van dit tegen doelpunt, scoorde SHE dat bloed rook twee minuten later ook nog eens 2-3! Daaropvolgend in de 57e minuut ketste de bal vanuit een vrije trap voor SHE vol tegen de doelpaal van Terwolde terug het veld in en had het gelukkig verder geen gevolgen.

In de 62e minuut was Terwolde weer bij zinnen en kon Sem de bal bij Max in de voet spelen die op zijn beurt Milan Koers voor de goal kon bereiken waardoor Milan netjes de 4-2 in kon schieten. SHE was nog niet helemaal uit het veld geslagen en creëerde in de 81e minuut toch nog een dikke kans die gelukkig niet benut werd. Niet lang daarna en wel in de 89e minuut was Terwolde weer aan de beurt en kon Sem de bal bij Max inleveren die als echte spits zijn doelpunt weer meepikte en de 5-2 scoorde.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een wel ietwat te makkelijk gegeven penalty voor SHE die zorgde voor de 5-3 eindstand. Al met al een wedstrijd die door hard werken van het gehele team van Terwolde over de streep werd getrokken.

Met deze overwinning werd de 2de periode gewonnen en deelname aan de nacompetitie om promotie naar de 4de klasse behaald. Het seizoen werd op de ranglijst afgesloten met een 3de plaats. Vermeldingswaardig is het feit dat alle 9 thuiswedstrijden werden gewonnen. We moeten de boeken er nog op nazien, maar dit is nog niet eerder voorgekomen. Al met al een seizoen waar wij met ons allen trots op kunnen zijn.

Komende zondag starten we de nacompetitie met een wedstrijd tegen De Hoven in Zutphen. Iedereen die Terwolde een warm hart toedraagt, is hierbij uitgenodigd om de jongens langs de lijn in Zutphen aan te moedigen.