Het kon vandaag alle kanten op gaan. Bij sommige hotelarrangementen horen 2-gangen-diners, die kunnen bestaan uit een voor- en een hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een dessert (ook wel toetje genoemd). Vandaag stonden er twee ontzettend belangrijke wedstrijden op het programma. Voor de zekerheid was DJ Wesley ingehuurd om er na afloop een feest van te maken. Het werd uiteindelijk twee keer een hoofdgerecht, maar helaas zonder toetje.

De dames (officieel Vrouwen 1) speelden in hun strijd om het kampioenschap ook tegen een ploeg uit Vaassen, KCVO. Bij winst was er weer een belangrijke stap richting kampioenschap gezet. Het is een ruime overwinning geworden (11-2) waardoor thuis tegen Diepenveen officieus het kampioenschap kan worden binnen gehaald.

Daarna volgde de laatste competitiewedstrijd van Heren 1 tegen het al gedegradeerde Vaassen. Voor aanvang van die wedstrijd waren er vele scenario’s mogelijk die konden leiden tot deelname aan de nacompetitie of het begin van de zomervakantie. Om de nacompetitie te bereiken, waren ook de resultaten van andere wedstrijden van belang, met name die van de kampioenskandidaten AZC en Robur et Velocitas, maar ook die van KCVO. Zelf winnen was daarbij eigenlijk wel een vereiste.

Trainer/coach Sander Poll moest het doen zonder het ervaren trio Bram de Haas, Rémon Elshof en Stefan Hekman, maar wilde voor het team en het publiek in stijl (dat is met een overwinning) het seizoen afsluiten. Voor Jelle Lucassen was het hoe dan ook zijn laatste competitiewedstrijd in het eerste elftal. Hij gaat vanaf het komende seizoen successen vieren in het vierde elftal, een logische en goede keuze.

Enkele minuten voor het begin van de wedstrijd barstte er een hevige regenbui los, waardoor de tribune redelijk bezet was. In de zesde minuut kreeg Vaassen op de cirkel van het strafschopgebied een vrije schop, maar de bal werd hoog over geschoten. In de tiende minuut was het aan de andere kant wel raak toen Dennis Willemsen een lange bal van Paul Vlaskamp keurig in de verre hoek plaatste waardoor de stand 1-0 werd. Vervolgens gebeurde er lange tijd niets vermeldenswaardigs, maar na een half uur spelen kwam Oskar Kappert gevaarlijk door op links en hij trok de bal terug vanaf de achterlijn. Een verdediger van Vaassen kon de bal met een uiterste krachtsinspanning net naast het doel werken.

In de tegenstoot kreeg Vaassen een enorme kans door slecht uitverdedigen van Oskar Kappert, die te veel risico nam. Korte tijd later speelde Dennis Willemsen op de rand van de zestien een verdediger uit, maar in plaats van de bal daarna voor te zetten koos hij er voor om op doel te schieten. De bal verdween over het doel en twee ploeggenoten hieven de handen ten hemel omdat ze volledig vrij stonden.

De druk op de verdediging van Vaassen nam toe. Een gave voorzet van Mark Koudijs kon net niet binnen worden gekopt door Dennis Willemsen. De aansluitende corner leverde een hachelijke situatie op, die enkele minuten later nog een keer werd herhaald. In de veertigste minuut schoot Mark Koudijs vanaf een meter of 12 de bal uit een matige voorzet van Maik Jansen in de handen van de sierlijk duikende keeper van Vaassen.

Vlak voor rust was er appèl voor een strafschop, toen Dennis Willemsen neerging in de zestien, maar volgens de scheidsrechter werd de bal door de verdediger gespeeld. De laatste kans van de eerste helft was ook voor Dennis Willemsen, maar ook nu kon hij die niet verzilveren. Er volgden nog twee hoekschoppen, maar daaruit ontstond geen gevaar. Met een redelijk tevreden gevoel zochten de mannen de kleedkamer op.

Ongewijzigd begon het team aan de tweede helft, waarin Jelle Lucassen de toeschouwers en teamgenoten al snel liet juichen door op schitterende wijze de 2-0 te scoren. Dit was voor Ferdy van Breukelen het moment om wat meer aanvallende activiteiten te ontplooien, wat direct gevaar opleverde. Hij werd net buiten de 16 onderuit gehaald. De vrije schop leverde echter niet meer op dan een hoekschop.

Na een uur spelen ging Nick Oosterwijk alleen op de keeper van Vaassen af, maar zijn schot werd op het laatste moment verwerkt tot weer een hoekschop. Nick nam die hoekschop zelf en hij legde de bal op het hoofd van Dennis Willemsen. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Trainer Sander Poll vond het tijd voor de eerste wissels.

Maikel van Breukelen en Koen Hulsman mochten naar de kant en werden vervangen door Nick Logtenberg en Ruben Brinkhof. Tom Koers ging centraal achterin spelen. De wissels kwamen het aanvalsspel ten goede, want korte tijd later kwam de veelvuldig opkomende Maik Jansen weer goed door op rechts. Hij trok de bal terug vanaf de achterlijn en de voorzet werd bij de eerste paal fantastisch binnen getikt door Dennis Willemsen, 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld.

Met nog een kwartier te spelen besloot Oskar Kappert van een meter of 20 te schieten. De bal werd door de keeper tot hoekschop verwerkt, andermaal met een sierlijke duik. Nick Oosterwijk ontfermde zich weer over de bal en dit keer was het Ferdy van Breukelen die op de goede plek stond om met het hoofd te scoren, 4-0.

Dennis Willemsen werd vervangen door Jaimey Zeijseink. Enkele minuten later was het weer raak. Oskar Kappert werd op links weggestuurd. Zijn voorzet werd door Mark Koudijs perfect met het hoofd terug gelegd op Nick Oosterwijk, die de bal feilloos binnentikte waardoor de 5-0 werd bereikt. Nu gingen de flipperkast en schiettent open wat leidde tot enkele vermakelijke situaties. Gescoord werd er echter niet meer.

Het hoogtepunt van de middag kwam vijf minuten voor het einde, toen publiekslieveling Jelle Lucassen het veld mocht verlaten. Ploeggenoten en begeleiding (met onder anderen Jordy van Breukelen, Erik Hulsman en Bennie Vlaskamp) vormden een erehaag. Onder luid applaus en met een brede glimlach op het gezicht nam hij plaats in de dug-out.

Afscheid Jelle Lucassen

Na precies 90 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien. Door de resultaten op de andere velden is hiermee een einde gekomen aan het seizoen en feliciteren wij AZC met het behaalde kampioenschap!