Kort nadat deze middag een kleine 20 jubilarissen van SV Terwolde waren gehuldigd, floot de scheidsrechter voor het begin van de thuiswedstrijd tegen Sportclub Wesepe.

Al in de 5e minuut was er een dikke kans voor Terwolde waarbij Max van Gerrevink de bal voorgaf op Jurre Lueks die binnen de zestien neergehaald werd. De scheidsrechter vond het schijnbaar nog te vroeg in de wedstrijd om hier consequenties aan te verbinden wat hij natuurlijk wel had moeten doen.

Een kwartier later was het Wesepe dat, zonder resultaat, tot twee keer achter elkaar een corner mocht nemen. In de 22e minuut was het de beurt aan Terwolde om een corner te nemen. Via de rebound kwam de bal bij Jurriën Kamphuis terecht die de bal strak richting het doel van Wesepe kopte echter ging de bal via binnenkant paal eruit.

Niet veel later was er alweer een kans voor Terwolde, maar Sem Gerritsen kreeg de bal niet voorbij de goed keepende doelman. In de 27e minuut een vrije trap voor Terwolde waaruit een scrimmage voor de goal ontstond maar je raad het al, de bal ging er wederom niet in.
Hierna was het de beurt aan Wesepe en kwam de spits alleen op het Terwoldse doel af maar werd daarbij door de verdediging dermate gehinderd dat een doelpoging uitbleef.

Kort daarna een onderschepping op het middenveld en na een pass op Sem Gerritsen ontstond een 3 tegen 2 situatie, maar deze werd door verkeerde keuzes niet goed uitgespeeld door Terwolde. Tot aan de rust had Terwolde nog wel de nodige kansen, maar het mocht niet baten en de teams gingen richting kleedkamer voor de rust.

Na de theepauze was het Wesepe dat in de 50e minuut wél scoorde: via een aanval over de linkerzijde werd de bal in de verre hoek geschoten, stand 0-1. Een minuut of 10 later kwam Wesepe vanaf links weer in de zestien van de thuisclub, waarbij de bal, na een behendige schaar, voorgezet en strak in het doel van Terwolde gekopt werd: 0-2 dus.

Nadat beide partijen over en weer in de aanval waren geweest, duurde het tot de 78e minuut voordat Thomas Leurink vanuit een corner met een fraaie kopbal de bal in de verste hoek kon koppen en daarmee de 1-2 aantekende. Vanaf dat moment was het Terwolde dat de druk opvoerde en aanval op aanval opzette, helaas zonder resultaat. Wesepe bleef goed in de organisatie spelen en het lukte maar niet om de stand gelijk te trekken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter, nadat ook de nodige blessure tijd was bijgetrokken, de wedstrijd af.

Terwolde heeft zich vanmiddag flink te kort gedaan en een hele slechte dienst bewezen. Het vizier moet echter weer op de volgende wedstrijd(en) worden gericht en voor de volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Zwolle op het programma.