SV Terwolde mag zich na vanmiddag de gelukkige koploper in 5F noemen. In de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Zwolle werd er met 4-2 gewonnen.

Na de driepunter van afgelopen donderdag tegen Davo (0-3) stond er al weer snel een kraker op het programma. Ditmaal tegen SV Zwolle dat met hetzelfde puntenaantal naar Terwolde afreisde, maar daar hadden de Zwollenaren wel 1 wedstrijd meer voor nodig.

Het werd al snel duidelijk dat er onder dezelfde omstandigheden gespeeld moest worden als afgelopen donderdag. Een ontzettend zwaar veld waarbij de bal alle kanten kon opspringen door de drassige grasmat.

In de beginfase was het erg aftasten voor beide ploegen. Zwolle wilde vooral vanuit de omschakeling met een aantal behendige aanvallers toeslaan, terwijl Terwolde wat moeite had met het maken van de juiste keuzes. Terwolde mocht na een kleine tien minuten spelen ook haar handen dichtknijpen dat het niet met een man minder verder moest nadat Mitchell van Voorst zich leek te vergrijpen aan de sterke linkervleugelaanvaller van de gasten. De scheids trok hier gelukkig voor Terwolde de hele prent.

Na een minuut of 25 kwam Terwolde wel op voorsprong. Een goede individuele actie van Jelmer Bellert werd door Zwolle afgestopt met een overtreding waardoor Jurriën Kamphuis mocht aanleggen vanaf elf meter. De ervaren verdediger wist wel raad met dit buitenkansje (0-1).

Daarna nam Zwolle steeds meer het initiatief over en beloonde zichzelf met een prachtige gelijkmaker. Een schot van een meter of 25 werd onberispelijk achter ‘good old’ Dik Nieuwenhuis geschoten (1-1). Nieuwenhuis nam plek onder de lat omdat zowel de eerste keeper (ziekte) en tweede keeper (werkzaamheden) afwezig waren.

Amper een aantal minuten later keek Terwolde tegen een achterstand aan. Een terugspeelbal werd niet goed verwerkt op het hobbelende veld en de spits van Zwolle mocht daardoor eenvoudig intikken (1-2). Nog voor het einde van de eerste helft kon Zwolle zelfs een grotere tik uitdelen, maar Nieuwenhuis hield de thuisploeg op de been met een geweldige redding.

Na de rust een ander Terwolde. Er werd met meer lef en overtuiging gespeeld. Zwolle werd steeds verder achteruit gedwongen en Terwolde drong aan, maar verder dan een grote kans via Kamphuis kwam het op dat moment niet. Terwolde-trainer Mitchel de Groot besloot middenvelder Chris Schrijver een vrije rol toe te dichten op de flank en dit betaalde zich meteen uit. De gasten kregen steeds meer moeite om de kleine Schrijver in toom te houden.

Net als afgelopen donderdag was het aanvoerder Thomas Leurink die Terwolde over het dode punt heen hielp. De aanjager op het middenveld zette goed door en wist de bal subtiel over de Zwolle-goalie te werken (2-2). Het spreekwoordelijke vuurtje werd hiermee aangewakkerd. De ingevallen Jurre Lueks wist met een droge schuiver de 3-2 op het bord te zetten.

Zwolle moest op dat moment weer naar voren en werd een aantal keer gevaarlijk middels wat opportunistische ballen en de uitblinker aan de linkerzijde van Zwolle. Toch hield Terwolde zich hier prima staande en besliste het de wedstrijd via Schrijver. Een goede actie van Bellert, die de bal afleverde bij Schrijver. Laatstgenoemde bleef uiterst rustig en wist de bal door een mêlee van benen perfect in verre hoek te prikken.

Door het puntenverlies van Raalte en de mooie overwinning van vanmiddag is Terwolde momenteel de fiere koploper in 5F. De blauwhemden hebben inmiddels 24 punten uit 9 wedstrijden en een wedstrijd minder gespeeld dan Raalte dat eveneens op 24 punten staat.

Vorig artikelHelios blijft ongeslagen en loopt uit in 3D
Volgend artikelBeladen duel in sfeervolle Adelaarshorst eindigt in 2-2