SV Helios – Juventa 12 Einduitslag +9 punten! Om Aad de Mos maar even te citeren, heeft SV Helios gisteren 9 punten toegevoegd, door zelf te winnen en de beide concurrenten (Enter Vooruit met 4-0 en Avanti W met 1-2) te zien verliezen. Ondanks een matige wedstrijd tegen een taaie tegenstander is SV Helios in de competitie ongeslagen gebleven, door een 2-0 overwinning.

SV Helios was veel aan de bal zonder al te veel kansen. In de 18e minuut na een fraaie aanval over links en een voorzet op maat van Mike Gerritsen, werd de kans gemist. Wellicht dat hier het gemis van onze geblesseerde goalgetter Jarmo van ’t Hof zichtbaar was? Vanwege deze blessure stond Bastiaan Lieftink in de spits en hij is toch vooral een meer meevoetballende speler, die wat flegmatieker is en dat maakte de wedstrijd (waar strijd geleverd moest worden) een tikkeltje lastiger.

Uiteindelijk wist Jarno van den Bos in de 45e minuut alsnog de keeper te verschalken met een schot van een meter of 20. Hierdoor gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

In de 64e minuut schoot Jarno van den Bos nog uit de kluts op de paal. Maar waar je zou denken dat SV Helios nu makkelijker zou gaan voetballen met meer ruimte, gebeurde eigenlijk het omgekeerde. De tegenstander ging steeds meer geloven in een punt en kwam er vaker uit. Zonder overigens heel erg gevaarlijk te worden, want verdedigend staat het als een huis.

Uiteindelijk werd het in de 85e minuut alsnog 1-2: na een voorzet van Bastiaan Lieftink schiet Iljen Bruinsma (na meer dan een jaar in de lappenmand) in zijn eerste officiële wedstrijd de bal hoog in de touwen. En vooral dit laatste is voor het team erg belangrijk want er zijn wel wat plekken van de gevestigde orde weggevallen. Overigens was het ook na lange tijd weer de eerste officiële wedstrijd van Glenn Alberts (Baco).

Een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan en vooral mooi dat trainer Harry Decheiver ook een mindere wedstrijd winnend over de streep weet te trekken. De platte wagen moet nog even op stal blijven staan, maar wie gaat ons echt zeer doen?

Overigens was er nog wel een echt hoogtepuntje, in de vorm van een stadionspeaker (Mirjam Roudijk). Nieuw! Net als de zuil voor de wedstrijdsponsor en de Helios Kids met vlaggen voor de wedstrijd. Het belooft nog wat voor de 2de seizoenshelft, met hopelijk op het einde…… En de kantine was na de wedstrijd weer vol en het was weer ouderwets gezellig. Het is een cluppie hoor!!