Terwolde startte beide helften vlijmscherp wat resulteerde in twee goals binnen de minuut. Batavia werd, mede daardoor, eenvoudig opzij gezet.

Direct al vanaf de aftrap ging Sem Gerritsen na een assist van Jurre Lueks op de brommer richting de goal van Batavia en scoorde welgeteld al in de 38e seconde de 1-0.

In de 10e minuut begon er via Thomas Leurink een aanval van Terwolde die de bal bij Swen van Voorst neerlegde, welke op zijn beurt de bal fraai voor de goal van Batavia slingerde; hieruit kon Bart Beugels de belangrijke 2-0 scoren. Batavia had tot op dat moment, buiten een paar aanval acties om, geen Lelystads potje kunnen breken.

In de 33e minuut was het Milan Koers die voor Terwolde de bal vanaf de rechterkant op Sem Gerritsen kon spelen. Hij kon vervolgens op zijn beurt de bal komend vanaf de linkerzijde strak in het doel kon schieten, stand 3-0. Daaropvolgend werd in de 37e minuut door Swen van Voorst een assist gegeven op Bart Beugels die hieruit alweer de 4-0 aan kon laten tekenen.

Dit was tevens ook de ruststand. Direct na de rust werd er door Batavia zeer slecht uitverdedigd en kon Swen van Voorst de bal gelijk alweer onderscheppen en daaruit al in de 34e seconde de 5-0 op het score bord brengen.

Kort daarna was er een aanval van Batavia die in 1e instantie werd gepareerd door keeper Bob Fabri maar in 2e instantie toch nog door Batavia in het doel kon worden geschoten, stand 5-1. Daarna was het Terwolde die de toon van de muziek bepaalde en daarbij had Batavia niet echt veel in te brengen.

In de 66e minuut werd er door Swen van Voorst wederom gescoord maar dit doelpunt werd helaas wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Daarna was het toch telkens Terwolde die steeds maar weer aanzette maar helaas zonder al teveel resultaat. Uiteindelijk bleef dan ook de stand voor Terwolde op de welverdiende 5-1 steken en bleven de belangrijke 3 punten gelukkig in Terwolde achter.

Pas op dinsdagavond 7 maart spelen wij onze volgende competitiewedstrijd uit tegen Wesepe om 20.15 uur.