I.v.m. LenteLive wat het eerste grote tent feest van het seizoen in de regio is hebben de beide clubs in goed overleg de derby SV Terwolde – V&L verzet van de reguliere zondag naar de zaterdag.

Ondanks het wisselvallige weer was het veld in Terwolde goed bespeelbaar en kon de derby gelukkig gewoon doorgang vinden.

Wat natuurlijk hoort bij een derby is dat de tegenstander ergens in de nacht vooraf gaande aan de wedstrijd bij ons op visite is geweest en waarbij men een grote foto van onze trainer Marc Mölder nog in het shirt van V&L (zijn vorige club) en daarbij de nodige versiering in de ballen vanger achter het doel hadden gehangen.

Altijd erg leuk zolang het op een nette manier gebeurd en dat was hier zeker het geval. Ook werd er tijdens de opkomst van beide teams het nodige vuurwerk afgeschoten wat schijnbaar ook traditie is geworden. Kortom alle benodigde ingrediënten waren aanwezig voor een leuke pot(derby-) voetbal.

Onder leiding van de overigens de gehele wedstrijd prima fluitende scheidsrechter S. Mulder uit Arnhem werd er afgetrapt waarbij het in het eerste ruime kwartier wat heen en weer ging met aan beide zijden wat slordig voetbal totdat in de 20e minuut er een aanval van Terwolde kwam waarbij Mitchell van Voorst ondanks dat het hem flink moeilijk werd gemaakt toch de voorzet op onze topscorer Max van Gerrevink kon geven die de bal dan ook mooi het doel in werkte (1-0).

In de 31e minuut moest Thijs van Broekhuizen nog katachtig in actie komen om te zorgen dat een vrije trap van V&L niet in het Terwolde doel zou verdwijnen. Terwolde kreeg in de 41e minuut een vrije trap op rechts vanwege het neerhalen van Jelmer Bellert waaruit de goed bij de les zijnde Milan Koers de 2-0 kon laten aantekenen.

Direct daarna in de 43e minuut maakte Milan ondanks een overtreding op hem waarbij de scheidsrechter schitterend de voordeelregel toepaste alweer zijn tweede doelpunt en stond er dus nog voor de rust ineens 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd in feite al gelopen.

V&L probeerde in de eerste 15 minuten van de tweede helft nog wel wat aan te zetten maar kwam er niet echt mee door. In de 61e minuut kwam via een carambole de bal bij Max van Gerrevink terecht die de bal netjes opzij legde waarna Swen van Voorst de 4-0 kon laten noteren.

Nog geen twee minuten later maakte “the man of the match” Milan Koers zijn derde doelpunt waarmee het dus 5-0 werd wat tevens ook de eindstand is geworden. Onze volgende uitwedstrijd is a.s. donderdag avond om 20.15 uur in en tegen Epse 1, graag tot dan.