De thuisploeg begon veel feller aan de wedstrijd dan de gasten. Er werd niet fanatiek genoeg ingegrepen op het middenveld en de verdediging en zo scoorde Ijen Bruinsma al in de 3de minuut 1-0 voor Helios. In de 2de helft was SV Twello veel gevaarlijker en werd de 1-0 achterstand verdiend omgezet in 1-3.

Helios - SV Twello. Foto: Han Balk
Helios – SV Twello. Foto: Han Balk

Ook na de 1-0 achterstand voor SV Twello bleef Helios nog een tijdje de bovenliggende partij. Jarmo van ’t Hof kopte over en Glenn Alberts kreeg ook nog een mogelijkheid. Maar Twello knokte zich terug in de wedstrijd met wel een heel goed spelende Max Smaal op het middenveld. Na een half uur kantelde de wedstrijd steeds meer. Tim Evers schoot recht in de handen van keeper Joël de Jong en Nicky Eekhuis kopte in kansrijke positie niet krachtig genoeg binnen. De ploeg uit Twello merkte dat er wat te halen viel deze middag.

Toch waren de minuten aan het eind van de eerste helft voor Helios. Glenn Albers schoot van grote afstand naast net als Nick Beekman. De kopbal op slag van rust van Jarmo van ’t Hof ging rakelings over. Gezegd dient te worden dat de heel sterk spelende Pascal Klein Velderman eigenlijk de hele middag geen kans weggaf aan  de sterke spits van de thuisploeg. Ruststand 1-0 en dat was op dat moment terecht.

Na de rust zette SV Twello nog meer druk naar voren en raakte Rusambo Rajabu  in de 48ste minuut de lat. Nog geen minuut later een mooie actie van Joris Maalderink. Hij werd binnen de 16 meter onjuist aangevallen: strafschop besliste scheidsrechter Eddie Hoogerwaard. Tim Evers weet hier meestal wel raad mee en de 1-1 kwam op het scorebord. Het eerste kwartier van de tweede helft was echt voor de ploeg uit Twello.

In de 61ste minuut schiet Glenn Albers in kansrijke positie naast en niet veel later redde de uitstekend keepende Steven Koopmans op een hard schot van Jarmo van ’t Hof. Toch begon sv Twello steeds beter te spelen. In de 70ste minuut redt keeper Joël de Jonge knap op een schot van Max Smaal na een mooie, snelle aanval via Job Bruntink en Rusambo Rajabu.

Toch had Job Bruntink in de 72ste minuut 1-2 moeten scoren, maar hij schoot te slap binnen waardoor de keeper van Helios kon redden. Dit was uitstel van executie. Na een prachtige pass van Max Smaal op Job Bruntink maakte hij nu wel de 1-2. Nauwelijks van de schrik bekomen raakte Rusambo Rajabu even later de bovenkant van de lat.

Nadat Chess Velderman de kwaliteiten van keeper Steven Koopmans nog eens had getest, werd een bal van Rusambo Rajabu van de lijn gehaald door een verdediger van Helios. De bal kwam voor de voeten van Tristan Roeterd die van ruim 20 meter verwoestend uithaalde 1-3. Helios trok nu nog meer naar voren. Djeremy Waslander schoot over, Sem Thomassen naast en Glenn Albers vond weer keeper Steven Koopmans op zijn weg.

Nee de verdediging van SV Twello met Frank de Croon, Jurre Spanjers, Masora Oraile en de goed invallende Joey Bevers gaf helemaal niets weg. Zo werd terecht met 1-3 van Helios gewonnen. Nu deze inzet en beleving volgende week meenemen thuis tegen Gorssel. Tegen deze ploeg hebben de spelers van SV Twello nog wel een rekening open staan, aanvang 14.00 uur.

ViaArchieffoto: Pim Nauta