Spelers van SV Schalkhaar schrijven vaak een leuke voorbeschouwing op de wedstrijd in het programmaboekje. Dit keer was het woord aan middenvelder Twan Huijmans. De kop van zijn verhaal “SV Grol doet niet aan saaie potjes” kwam vanmiddag op de Horsterhoek wel degelijk uit. De ploeg van trainer William Krabbenborg won in de slotfase op de Horsterhoek met 0-2. Nog niet eerder was SV Grol de tegenstander op de Horsterhoek, voorheen voetbalde deze ploeg uit Groenlo voornamelijk haar wedstrijden in de tweede klasse tegen verenigingen uit de Achterhoek.

Ooit, in het seizoen 1995/1996 wist SV Schalkhaar kenner Jos Plezier zich nog te herinneren, speelde SV Schalkhaar en Grol in dezelfde competitie en won Schalkhaar in Groenlo met 0-1 en won het op de Wijtenhorst met 6-1.  De meeste spelers van hedenmiddag waren destijds nog niet geboren. Een onbekende tegenstander voor deze groep spelers, een tegenstander die na vanmiddag een goede middenmoter is geworden in de Tweede Klasse J. SV Grol wist vanmiddag, toch wat verrassend, te winnen van de mannen van de trainers Marcel Geestman en Dirk Jan Beldman.

SV Schalkhaar – SV Grol begon vanmiddag zonder de licht geblesseerde Milan te Riele, Rokay Haafkens en de van een blessure terug komende Stijn Rorije. Ook zonder deze spelers heeft SV Schalkhaar een prima selectie om dit op te kunnen vangen.

Misschien ook vanwege de onbekendheid van de tegenstander, het begin was voor beide ploegen aftasten geblazen. Voor SV Schalkhaar was gelijk wel te zien dat SV Grol vanmiddag van een ander kaliber was dan de tegenstander van vorige week toen SC Barbaros nog gemakkelijk opzij werd gezet. SV Grol hanteerde vanaf het begin de lange bal op met name de fysiek sterke spits Luc Berentsen. Aan wedstrijdmentaliteit ontbrak het bij de ploeg uit Groenlo niet. Ook langs de lijn was het meegereisde publiek uit de Achterhoek niet altijd eens met de beslissingen in het veld. Een groep volwassen supporters die op elke beslissing van de scheidsrechter en assistent scheidsrechter er wel een andere mening op na hield en dit ook duidelijk kenbaar maakte. Jammer dat dit heden ten dage telkens weer voor komt, terwijl er vanmiddag een prima leiding op en naast het veld stond.

Voetballend was SV Schalkhaar de betere ploeg, met verzorgd voetbal van achteruit van met name het sterke verdedigingsduo Delano Haulussy en Michiel Hullegie. SV Grol was daarentegen dreigend met de snelle bal richting de voorwaartsen waarbij vanmiddag de uitstekende keeper Jesper Lukassen een prima slot op de deur was. Na bijna een half uur spelen, met wat speldenprikken op beide doelen, kon keeper Lukassen zijn kwaliteit tonen. Oog in oog met spits Berentsen van Grol wist Lukassen zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant was linkerverdediger Jason Westerkamp keer op keer betrokken bij het aanvallend ingestelde SV Schalkhaar, maar wist in de eindfase veelal niet de speler van de juiste kleur te bereiken. Ook gebeurde dit bij Milan Beumer; hij kon vanaf de rechterkant vrij doorlopen, maar ook hij wist de vrijstaande David Klopman niet te bereiken. Diezelfde David Klopman kreeg hierna de beste kans voor de thuisploeg. Een prima steekpass van Koen Klosters  op de net vertrokken spits David Klopman was hét moment om op voorsprong te komen, zij het niet dat Klopman de bal onvoldoende onder controle kreeg om er iets moois mee te doen. De aanval hierop was de beurt aan wederom Jesper Lukassen die een voorzet vanaf links van SV Grol prima wist te onderscheppen.

De beste kansen om op voorsprong te komen waren uiteindelijk toch voor de thuispelende vereniging SV Schalkhaar. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam Jason Westerkamp opnieuw vanaf de linkerkant door, zijn voorzet was op maat en werd bij de tweede paal prima terug gekopt op de inlopende Twan Huijsmans. Zijn schot verdween net over de deklat van het doel. De tweede poging van Westerkamp was ook niet besteed aan Milan Beumer. Goed doorzetten tot bij de achterlijn en de bal prima terugleggen op goaltjesdief Milan Beumer werd het net niet. De inzet van Beumer verdween via de buitenkant van de paal naast het doel. Ruststand 0-0, een stand waar SV Grol nog het best mee konden leven.

De tweede helft begon met wederom kansjes over en weer, zonder dat er sprake was van uitgespeelde mogelijkheden. De beste kans een kwartier na rust was voor rechtsbuiten Siebe Lantink die de bal ruim over schoot. SV Schalkhaar was opnieuw de betere ploeg, meer aan de bal, maar kreeg niet de ruimte die het nodig had om echt gevaarlijk te worden. Luc Berentsen bestookte halverwege de tweede helft het doel van SV Schalkhaar, zijn schot met buitenkant voet draaide voor keeper Jesper Lukassen de juiste richting op. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Veel strijd tussen beide teams leverde, ondanks dat er geen doelpunten vielen, een mooi schouwspel op.

Twintig minuten voor het eindsignaal probeerde SV Schalkhaar met 3 wissels de wedstrijd te kantelen. Aanvaller Stijn Rorije werd ingebracht en zo kregen ook Rokay Haafkens en Marijn Roelofs tijd om als verse kracht het verschil te gaan maken. Met name Stijn Rorije was tot twee keer toe dicht bij een assist. Eerst vanaf de rechterkant een voorzet op Marijn Roelofs en even later op David Klopman; beiden kregen onvoldoende ruimte om SV Schalkhaar op voorsprong te zetten. Vlak daarna was het de beurt aan SV Grol dat een hoge bal vanaf de rechterkant over keeper Lukassen op de binnenkant van de paal zag belanden en in de handen van Lukassen belandde. Hier kwam SV Schalkhaar even goed weg.

Het leek erop dat beide ploegen genoegen namen met een gelijkspel. In de 90ste minuut gebeurde echter hetgeen niemand meer op rekende. Een bal over de verdediging van SV Schalkhaar bereikte spits Berentsen, die de bal met een boog over keeper Lukassen wist te krijgen. SV Schalkhaar had hierna nog 2 minuten blessuretijd om deze domper te herstellen. Veel lange spelers mee naar voren bij een paar cornerballen om zo een voorsprong te forceren. Vandaag zat het er niet in. Sterker nog; vlak voor het eindsignaal besliste invaller Roel Bruins de wedstrijd en stond de eindstand op het scorebord 0-2. Hij kon de bal van dichtbij in het lege doel lopen.

Voor SV Schalkhaar een teleurstellende middag, het had bij winst zomaar de koppositie kunnen innemen. Koploper Achilles ’12 wist niet te winnen bij FC Suryoye. Wel blijft het bovenin deze klasse spannend, waarbij de onderlinge verschillen zeer klein zijn.

Volgende week gaat SV Schalkhaar op herkansing, dan speelt het de uitwedsstrijd tegen het Hengelose ATC’65. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 21 november thuis tegen koploper NEO. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur aan de Horsterhoek.