FC RDC speelde zaterdag wellicht wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Winterswijk. Helaas leverde het ook ditmaal geen driepunter op. Daar waar de gestolen overwinning voor FC Winterswijk waarschijnlijk extra zoet smaakte, waren de druiven voor FC RDC erg zuur.

FC Winterswijk kwam met 12 punten op zak naar sportpark Borgele en begon de wedstrijd met bluf en vertrouwen. FC RDC piepte en kraakte de eerste 10 minuten omdat men bleef volharden in opbouwen van achteruit, terwijl FC Winterswijk furieus ten aanval trok. Dit leverde al vroeg de 0-1 op. Doordat FC RDC niet goed georganiseerd stond bij een inworp, kon de sterke spits van FC Winterswijk de bal in de korte hoek binnenschieten. Gek genoeg nam men hierna duidelijk gas terug en lieten de gasten de thuisploeg het spel maken. FC RDC pakte dit erg goed op en speelde met flair en vertrouwen. De nodige kansen werden gecreëerd, maar de doelman van FC Winterswijk bleek over de nodige kwaliteiten te beschikken. Hoogtepunt uit de eerste helft was een kiezelharde vrije trap van captain Niek Riksten, die via de lat en de doelman net niet binnenviel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld; FC RDC ging met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten na rust kreeg men een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied, waaruit Ronel Antonia de 1-1 binnenkopte. De blijdschap bij FC RDC was groot, maar in de euforie liep de jonge ploeg zichzelf voorbij. FC Winterswijk ging weer op zoek naar een goal op de manier zoals ze de wedstrijd gestart waren en doordat FC RDC ook op zoek was naar een voorsprong viel er ruimte achterin. De sterke spits van FC Winterswijk won zijn duel op een meter of 30 van de goal en besloot om direct uit te halen. Hiermee verraste hij doelman Michel Voortman, waardoor het vrij snel na de gelijkmaker ook weer 1-2 stond.

Hierna wederom hetzelfde scenario; FC Winterswijk trok zich terug en FC RDC kwam met prima aanvalsspel tot de nodige mogelijkheden. Helaas bleek de doelman van FC Winterswijk een behoorlijke sta-in-de-weg. Een vrije trap van Niek Riksten werd fantastisch gepareerd en ook inzetten van Ronel Antonia en Kai van den Beld werden vakkundig gestopt. Vlak voor tijd mocht Niek Riksten opnieuw aanleggen voor een vrije bal, ditmaal op een meter of 20 van de goal. Drie keer bleek scheepsrecht, want deze viel fantastisch binnen. De gelijkmaker vlak voor tijd, een welkom en terecht punt leek in de maak voor FC RDC.

Het mocht niet zo zijn. FC Winterswijk ging lange ballen spelen en FC RDC bleef frivool op zoek naar misschien wel een driepunter. Een onderschepte aanval van FC RDC werd blind naar voren getrapt door FC Winterswijk en viel precies goed. De linksbuiten van de bezoekers bleek sterker in het persoonlijke duel en schoot in extremis de bal binnen. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en dus blijft FC RDC onderin het klassement hangen met slechts één schamel puntje.