SV Schalkhaar speelde vanavond op de Horsterhoek, met een goed gevulde tribune, tegen vierde divisionist ROHDA uit Raalte een aantrekkelijke wedstrijd waarbij ROHDA de overwinning net over de streep trok en verder mag in de bekercompetitie.

Voor SV Schalkhaar was het een mooie uitdaging om te laten zien hoe het tegen dit soort ploegen staande kon houden. De ploeg van Martijn de Haas en Jacob Ensing speelden 90 minuten met volle overgave, kregen een paar goede kansen, maar moesten het uiteindelijk afleggen tegen een goede ploeg.

Van een openingsoffensief was voor ROHDA vanavond geen sprake, de ploeg van Laurens Knippenborg had moeite met het agressieve spel van thuisploeg SV Schalkhaar. Het normaal sterke aanvalsduo Teije ten Den en Kevin Peppels werden prima in bedwang gehouden door het opnieuw zeer sterke centrale duo Michiel Hullegie en Nick Mulder. De beste kans in de openingsfase was voor spits Teije ten Den die leek te kunnen scoren, maar een uitstekende redding van keeper Jesper Lukassen voorkwam de vroege ROHDA-voorsprong.

SV Schalkhaar kreeg  na 20 minuten een tegenvaller te verwerken toen Twan Huijsmans de strijd moest staken vanwege een blessure, hij werd gewisseld voor Luuk ter Mate. Nog geen minuut later werd het gemis van Huijsmans gevoeld door een aanval van ROHDA door het midden waarbij Lucas Woerbanaran de 0-1 aantekende.

SV Schalkhaar beet behoorlijk van zich af en werd sterker. Een goede aanval van SV Schalkhaar werd bijna doeltreffend afgerond door Tim van der Meulen die hard net naast het doel van keeper Frans van Oldeniel schoot. Het aandringen van SV Schalkhaar werd in de 39ste minuut beloond. Een snelle uitbraak van SV Schalkhaar en een afgemeten voorzet van buitenspeler Kick Brouwer werd vervolgens fantastisch ingekopt door spits David Klopman. Hij kopte tegendraads de bal in de kruising wat de gelijkmaker opleverde; 1-1.

Bijna kwam SV Schalkhaar vlak voor rust nog op voorsprong; een voorzet van Milan te Riele belandde op de lat.

De tweede helft bracht SV Schalkhaar de jonge Janno Ulderink erbij op het middenveld en gokte op een uitbraak van de altijd onberekenbare Milan te Riele, David Klopman of Tim van der Meulen. Uit een corner van ROHDA kopte verdediger Coen van Heun de bal op de lat; hier kwam SV Schalkhaar goed weg.

In de 62ste minuut kwam uiteindelijk toch ROHDA op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Rokay Haafkens werd bij de eerste paal binnengetikt door Teije ten Den, een echte spitsengoal.

SV Schalkhaar rechtte haar rug en probeerde meer druk op de verdediging van ROHDA te zetten om alsnog de achterstand om te buigen. Bijna was het succesvol toen Luuk ter Mate spits David Klopman bereikte. Hij schoot van net buiten de zestien op de paal.

De laatste fase van de wedstrijd was ALLES of NIETS voor SV Schalkhaar. Regelmatig werd de bal door Nick Mulder in de zestien gepompt om een doelpunt te forceren, maar helaas voor SV Schalkhaar bleef het bij de 1-2 nederlaag.

Voor SV Schalkhaar een uitschakeling waarbij men met opgeheven hoofd van het veld ging. Nu vol de focus op de competitie waarbij SV Schalkhaar volgende week de uitwedstrijd speelt tegen VV Trekvogels uit Nijmegen.