SV Schalkhaar moest vanmiddag afreizen naar de Enschedese vereniging RKSV Vogido, dat staat voor Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht.

Deze ploeg van trainer Marcel Degenaar stond voorafgaand aan dit duel op de voorlaatste plaats in de tweede Klasse J en daar veranderde ook na vanmiddag niets aan. SV Schalkhaar daarentegen, de ploeg van hoofdtrainer Marcel Geestman, steekt de laatste weken in een goede vorm. De laatste drie competitiewedstrijden, met tussendoor nog een bekerwedstrijd, werden allen in een overwinning omgezet.

Na een moeilijke competitiestart door o.a. de afwezigheid van diverse selectiespelers, is SV Schalkhaar alweer een paar weken op volledige oorlogssterkte. Hierdoor is de concurrentie op diverse posities hevig en zal het relatief jonge team alleen maar nog sterker worden.

Vandaag werd er wederom gestart met Milan te Riele en Sidar Gunesli op de beide flanken. Het middenveld bestond uit Joost Brouwer, Jip Ellenbroek en de iets vooruitgeschoven Koen Klosters. SV Schalkhaar begon prima en zeer verzorgd aan de wedstrijd en probeerde over de beide vleugels door te komen, wat ook regelmatig het geval was.

Centrumspits David Klopman werd veelvuldig gezocht. De verdediging van Vogido had het moeilijk met deze strijdwijze van SV Schalkhaar, waar spits David Klopman veelal de duels van zijn directe tegenstander won en hij vandaag tevens prima in staat was de bal in de ploeg te houden. Het meeste balbezit in de eerste 15 minuten was dan ook logischerwijs voor SV Schalkhaar.

Uit één van deze aanvallen was het na 16 minuten spelen raak voor de gastheren. Een bal op Klopman werd prima teruggekaatst op uitblinker Milan te Riele die vervolgens met een droge knal links in de hoek de keeper van Vogido kansloos liet, 0-1.

Vlak hierna kwam SV Schalkhaar goed weg toen een dieptebal van Vogido in de zestien weggewerkt werd door keeper Jesse Klopman. Niet alleen de bal, maar ook de tegenstander werd met deze actie door de keeper meegenomen. Waar Vogido dacht aan een strafschop, besliste arbiter Leushuis anders: hij liet doorspelen waardoor SV Schalkhaar goed weg kwam.

SV Schalkhaar werd vervolgens wat slordig en hanteerde steeds meer de lange bal, waardoor het ook vaker balverlies leed. Kansen kwamen er wel: Rokay Haafkens liep tot ver in de zestien door, maar net niet goed uit kwam om alsnog doeltreffend uit te halen. Kort daarop een nog grotere kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Sidar Gunisli dribbelde het zestienmetergebied binnen, speelde twee spelers van Vogido uit en legde de bal panklaar voor Koen Klosters die van dichtbij over het doel mikte.

In de 42ste minuut kreeg SV Schalkhaar een teleurstelling te verwerken toen spits David Klopman een overtreding maakte welke bestraft werd met geel. Vanwege een eerder opgelopen gele kaart (doorlopen op de keeper) betekende dit voor de spits einde wedstrijd en moest SV Schalkhaar vervolgens verder met een speler minder.

Na dit voorval en voor de thee kreeg SV Schalkhaar nog 2 mogelijkheden. Eerst schoot Sidar Gunesli op de vuisten van de keeper van Vogido, kort daarop wist de keeper een prima afstandsschot van Rokay Haafkens tot corner te verwerken.

De tweede helft begon Vogido agressief en kwam het al snel tot een paar mogelijkheden. De beste mogelijkheid was weggelegd voor de beste speler van Vogido, Sander Wiggers. Deze nummer 10 en aanvallende middenvelder, kopte de bal net over het doel van Jesse Klopman. SV Schalkhaar kreeg steeds meer ruimte en wist hier uitstekend mee om te gaan.

Bram de Haas en Twan Huijsmans werden vroeg in de tweede helft met een dubbele wissel binnen de lijnen gebracht. Hierdoor werd SV Schalkhaar steeds sterker. Na 56 minuten leek de wedstrijd beslist. Een uitstekende corner vanaf de linkerkant werd door Joost Brouwer bij de tweede paal neergelegd, precies op maat voor Milan te Riele, die van dichtbij de verdiende 0-2 binnen kopte.

SV Schalkhaar werd steeds sterker, kreeg nog meer ruimte en speelde bij vlagen prima voetbal. Een mooie aanval over rechts via Bram de Haas kwam na goed combinatievoetbal voor de voeten van Joost Brouwer, die de derde SV Schalkhaar treffer liet aantekenen. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De daaropvolgende aanval mét een doelpunt van Vogido, werd tevens afgekeurd wegens buitenspel.

In plaats dat SV Schalkhaar de wedstrijd vroegtijdig besliste, kwam Vogido toch weer even in de wedstrijd. Een lage en strakke bal in de zestien werd door een aanvaller van Vogido van dichtbij ingetikt, 1-2 in de 68ste minuut. SV Schalkhaar bleef levensgevaarlijk in de counter. Een kopbal van Milan te Riele verdween net over het doel.

In de 75ste minuut werd de wedstrijd beslist door Bram de Haas. Een counter met wederom de rappe en onhoudbare Milan te Riele, eindigde in de zestien voor de voet van Bram de Haas. Zijn inzet was de keeper van Vogido te machtig: 1-3.

SV Schalkhaar had vervolgens nog diverse mogelijkheden de score op te voeren. De beste kans was voor Bram de Haas, die een lob over de keeper, maar ook over het doel, zag belanden. SV Schalkhaar deed vanmiddag in Enschede uitstekende zaken en staat momenteel in de subtop van de tweede Klasse J.

Volgende week, zondag 1 december, krijgt SV Schalkhaar op de eigen Horsterhoek Achilles 12 uit Hengelo op bezoek. Het belooft een aantrekkelijke wedstrijd te worden, komt allen. Aanvang 14.00 uur!