Na een wisselende voorbereiding tegen een paar goede tegenstanders in de beker is SV Schalkhaar vandaag zeer sterk voor de dag gekomen tegen het gevreesde SDC ’12 uit Denekamp. Waar vorig seizoen de openingswedstrijd in Denekamp nog verloren ging, werd er vanmiddag met uitstekend veldspel ruim gewonnen van SDC’12. De tegenstander van vanmiddag had eigenlijk niets in te brengen tegen een van meet af aan zeer goed spelend SV Schalkhaar van trainer Marcel Geestman.

Dat SV Schalkhaar voortvarend begon had te maken met een agressief SV Schalkhaar dat zeer compact en gedisciplineerd de wedstrijd in ging. Na een paar minuten spelen was het duidelijk dat SV Schalkhaar de tegenstander onder druk kon zetten en via prima combinaties de aanval koos. Het eerste doelpunt van de middag werd afgekeurd, een goede loopactie van middenvelder Pieter Ebbers belandde achter de doelman van SDC’12 in het net, echter werd door scheidsrechter Mulder afgekeurd vanwege buitenspel.

Waar vorig jaar spits Jouri Mensink van DSC’12 nog voor veel problemen zorgde, was het met name de verdedigers Michiel Hullegie en Luuk ter Mate die de Denekampse spits goed in bedwang konden houden. DSC’12 kwam weinig voor de goal van keeper Jesper Lukassen, gevaarlijk werd de ploeg zeker in de beginfase niet. SV Schalkhaar had de wedstrijd in handen en was het meest aan de bal. Na 10 minuten spelen was Koen Klosters nog het dichtst bij een op dat moment verdiende voorsprong. Zijn vrije trap, net buiten de zestien verdween via de kruising net over het doel.

SDC’12 had het moeilijk met de buitenspelers Milan te Riele en Bjorn Duteweerd. Beide spelers hebben de nodige techniek om een actie te maken en beide spelers hebben de nodige snelheid om het de verdedigers lastig te maken. Na 13 minuten spelen stond de welverdiende voorsprong op het scorebord. Buitenspeler Bjorn Duteweert liet vanaf rechts de tegenstander het nakijken, zijn voorzet op spits David Klopman kwam niet aan, maar werd door een verdediger van SDC’12 alsnog in eigen doel gewerkt 1-0. Niet veel later leek David Klopman de 2-0 aan te tekenen, hij schoot na een prima lopende aanval van SV Schalkhaar de bal op de paal.

In de 22ste minuut werd de terechte 2-0 wel genoteerd. Rechter verdediger Luuk ter Mate bereikte de achterlijn en zijn perfecte en afgemeten voorzet bereikte de inlopende Milan te Riele. Al vallend kon te Riele de bal achter keeper Bram Bonnes van SDC’12 koppen. Prima doelpunt waar ook zeker op getraind zal zijn. SV Schalkhaar gaf in deze fase weinig weg en ging op jacht naar een ruimere voorsprong. SV Schalkhaar bleef druk houden en dat leidde tot wederom een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Opnieuw was Koen Klosters betrokken bij deze vrije trap. Met een handig overstapje liet hij Michiel Hullegie de kans vrij om snoeihard binnen te schieten, geheel onhoudbaar voor de keeper van SDC’12. Dat was de 3-0 al binnen een half uur voetballen.

SV Schalkhaar had de mogelijkheid om deze ruime voorsprong verder uit te bouwen. Opnieuw was het Luuk ter Mate die met een voorzet Milan te Riele bereikte, zijn kopbal verdween millimeters naast het doel van SDC’12. Een minuut voor rust had SV Schalkhaar bijna de 4-0 binnen. Bjorn Duteweert kwam de zestien binnen en lobde de bal te zacht over de keeper waarna David Klopman de bal net niet kon binnen tikken. Aan de andere kant en in dezelfde minuut was SDC’12 dicht bij een treffer, een schot van binnen de zestien werd prima gered werd door keeper Lukassen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. SV Schalkaar dicteerde de wedstrijd, al moest het soms uitkijken voor de lange bal die SDC’12 dikwijls hanteerde. Tot grote mogelijkheden kwam het eigenlijk niet meer. De thuisploeg was nog het dichtst bij een doelpunt. Zo zette Bjorn Duteweert spits David Klopman aan het werk met een dieptebal. Alleen voor de keeper wist Klopman de keeper niet te passeren, de bal ging via de keeper over de achterlijn. Een schot van Twan Huijsmans verdween nog net over het doel, maar tot veel meer kansen kwam het niet.

Een prima start van de competitie, hopelijk kan SV Schalkhaar deze lijn doortrekken. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma tegen NEO uit Borne. SV Schalkhaar zal dan opnieuw moeten laten zien dat het heeft geleerd van de wisselvallige bekerwedstrijden in de voorbereiding . Vooralsnog een prima start, complimenten aan de spelers en staf.