SV Schalkhaar verspeelde zondagmiddag opnieuw punten; ditmaal ging middenmoter en de fysiek sterke ploeg VVG’25 uit Gaanderen aan de haal met de overwinning. De bijna 100 jarige vereniging uit de achterhoek kwam (te) snel op een 3-0 voorsprong en gaf SV Schalkhaar daarna geen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een verdiende 3-0 zege voor de thuisploeg. Dat de ploeg van Martijn de Haas en Jacob Ensing moeite heeft om kansen te verzilveren bleek ook vanmiddag. Kansen kreeg het, echter kansen omzetten in doelpunten was teveel gevraagd.

SV Schalkhaar moest ook vanmiddag enkele spelers missen; blessures, schorsing en werk zijn al een paar weken een probleem en is momenteel voelbaar na een goede start van het seizoen. Dat een aantal spelers op de weg terug zijn is voor het vlaggenschip van SV Schalkhaar goed nieuws.

Vooraf aan de wedstrijd verheugde de staf van VVG’25 zich op duels van spits David Klopman (de tank) met de centrale verdediger Chiel Derksen (de shovel); dat zouden heerlijke duels worden. De praktijk was vanmiddag dat niet alleen de centrale verdediger de fysiek sterke voetballer was, de hele ploeg was vanmiddag fysiek sterk en liet SV Schalkhaar niet voetballen.

SV Schalkhaar probeerde met een extra verdediger (Daan Pinkster) de thuisploeg van score af te houden, maar na 5 minuten spelen ging het al helemaal mis. Aan de rechterkant leed centrale verdediger Timo Kok balverlies in de opbouw waarna de bal diep werd gespeeld. De uitkomende Michiel Hullegie, die de schade nog probeerde te herstellen, werd (in een twee tegen één situatie) uitgespeeld waarna aanvaller Yannis Megens de bal strak in de verre hoek kon plaatsen, onhoudbaar voor keeper Jesper Lukassen; 1-0.

Vlak daarna moest Jesper Lukassen erger voorkomen door een kopbal na een corner met een goede redding van de doellijn weg te halen. Met name de cornerballen waren vanmiddag levensgevaarlijk vanwege de lange spelers en goede koppers van VVG’25 in het strafschopgebied. SV Schalkhaar kon voetballend mee, maar VVG’25 zocht de grens op bij scheidsrechter Christian, die net als scheidsrechter Bas Nijhuis, veelvuldig liet doorspelen en dat tot ergernis van beide ploegen.

In de 26ste minuut ging opnieuw linksbuiten Yannis Megens van VVG’25 er aan de linkerkant vandoor, werd er onvoldoende verdedigd en kreeg hij alle ruimte om een afgemeten voorzet te geven op zijn broer Alexander Megens die de bal ongehinderd vrij voor doelman Jesper Lukassen binnen kon koppen; 2-0.

SV Schalkhaar speelde bij vlagen behoorlijk voetbal, met veel acties vanaf de linkerkant waar Milan te Riele opnieuw de beste SV Schalkhaar aanvaller was.

Waar SV Schalkhaar ten aanval ging en op dat moment het meest recht had op de aansluitingstreffer kwam de genadeklap aan de andere kant. Een onnodige overtreding net buiten de zestien leidde de 3-0 in. De toegekende vrije trap verdween in de muur, waarna de bal in de rebound strak werd ingeschoten door aanvaller Ramon Pastoor.

Om nog wat van de wedstrijd te maken had SV Schalkhaar vlak voor rust de 1-3 moeten maken, een bal achter het standbeen van Milan te Riele zorgde ervoor dat Murat Özdemir vrij kon doorlopen op keeper Maikel Damen, maar een knappe redding van de doelman van VVG’25 zorgde voor een ietwat geflatteerde 3-0 ruststand.

De tweede helft kwam Yoes Beldman en ook Jip Ellenbroek in de ploeg. De reeds gestopte Jip Ellenbroek is bij personele onderbezetting nog steeds beschikbaar en is dan nog van grote waarde voor SV Schalkhaar. Het begon de tweede helft met veel druk op de verdediging van GVV’25, maar tot doelpunten kwam het niet. Diverse cornerballen werden goed verdedigd door de laatste linie van VVG’25.

Yoes Beldman had iets meer moeten doen bij een aanval over de rechterkant, hij schoot uit vrije positie hoog over het doel van VVG’25. SV Schalkhaar was het meest aan de bal, maar VVG’25 bleef behoorlijk eenvoudig overeind. SV Schalkhaar kwam er niet doorheen en na het verstrijken van de tijd werd het steeds duidelijker dat er geen resultaat te behalen viel in Gaanderen.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg VVG’25 nog een penalty, toen bij een scrimmage in het strafschopgebied een aanvaller over de knie ging van keeper Jesper Lukassen, waarna middenvelder Nino Monasso de bal hoog in de ballenvanger schoot. Voor SV Schalkhaar een donkere en regenachtige middag, met nog één wedstrijd te gaan dit kalenderjaar zal het over 2 weken weer vol aan de bak moeten om niet te ver weg te zakken op de ranglijst.

Omdat SV Schalkhaar volgende week zondag 3 december geen competitie speelt, zal het op dinsdag 5 december een oefenwedstrijd spelen tegen FC RDC, aanvang wedstrijd 20.00 uur (locatie Horsterhoek).

Zondag 10 december laatste competitiewedstrijd dit jaar; DCS Zevenaar – SV Schalkhaar.

Vermeldenswaardig en positief nieuws binnen de vereniging SV Schalkhaar is dat afgelopen zaterdag O19-1 ongeslagen kampioen is geworden in de vierde divisie; in deze halve competitie staat het fier bovenaan met 27 punt uit 9 wedstrijden en zal na de winterstop gaan uitkomen in de derde divisie.