Afgelopen zondag stond voor ABS de lastige uitwedstrijd bij Enter op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen die de bal graag willen hebben, op voorhand dus een zeer interessante wedstrijd.

De beginfase was het aftasten van beide kanten. De verdediging zowel ABS als van Enter stond goed waardoor er weinig kansen te noteren waren. ABS kreeg moeilijk druk op de opbouw van Enter en werd daardoor teruggedrongen zonder dat Enter echt gevaarlijk was. Bij vlagen speelde ABS ook goed onder de druk van Enter uit, echter kwam ABS ook niet tot echte kansen.

Het eerste schot op goal was een vrije trap van Enter. Daarna kwam een betere fase van ABS waarbij Paul Roetert twee keer dicht bij een doelpunt was. Bij de eerste kans verslikte de verdediger zich in Yannick Duteweert en via Thijs Hovenkamp kwam de bal bij Paul Roetert die net naast schoot. Daarna nog een schot vanaf 25 meter dat net over vloog. Vlak voor rust was de laatste kans voor ABS, na een mooie actie schoot Thijs Hovenkamp de bal op buitenkant paal.

In de tweede helft begint ABS sterk. Er wordt goed positiespel gespeeld en Enter krijgt er moeilijk druk op. Na ongeveer 10 minuten verovert Enter de bal wel hoog en missen ze een grote kans. Daarna krijgt ABS ook weer kansen en Paul Roetert kopt een goede voorzet van Yannick Duteweert binnen, 0-1.

De keeper van Enter is eerder in botsing gekomen en moet vervangen worden. Even lijkt ABS het kwijt te zijn en Enter gaat meer risico’s nemen waardoor er grotere ruimtes op het veld komen. ABS speelt een aantal overtal situaties slecht uit waardoor Enter in de wedstrijd blijft. Ongeveer een kwartier voor tijd heeft Thijs Hovenkamp de 0-2 op zijn schoen maar de bal gaat net naast. Daarna begint Enter steeds meer te drukken en forceren ze uiteindelijk de 1-1.

Vlak voor tijd krijgt Enter ook nog een strafschop, maar Nick Denneboom pakt de bal uit de hoek en de stand blijft 1-1. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wil ABS ook een penalty hebben. Paul Roetert geeft een goede voorzet en Stef Willemsen wordt met twee handen in de rug geduwd, maar de scheidsrechter wuift het weg.

Al met al een mooie wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Komende zondag speelt ABS thuis de derby tegen Lettele. Aanvang 14:00 uur.

Lees HIER het verslag van SV Enter-zijde.