SV Schalkhaar speelde vandaag tegen SC Barbaros uit Hengelo, dat vecht om niet te degraderen. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg was winnen vandaag voor SC Barbaros een must, maar de ploeg van trainer Ugur Yildrim was totaal niet opgewassen tegen SV Schalkhaar en verloor verdiend met maar liefst 6-1. Daardoor komt degradatie voor SC Barbaros wel heel dichtbij, zeker nu het gat met de nummer 3 van onderen  (Wijhe ’92) maar liefst 9 punten is geworden.

SV Schalkhaar deed goede zaken en kon na twee gelijke spelen (tegen Achilles ’12 en BWO) weer eens 3 punten bijschrijven en staat met 31 punten royaal in de middenmoot. Om weg te blijven uit de onderste regionen en om weer naar boven te kijken, zal het de komende wedstrijden moeten winnen, te beginnen aanstaande donderdagavond 12 mei thuis tegen Lemelerveld.

SV Schalkhaar begon vanmiddag met rechtsback Rokay Haakens, die vanwege een langdurige blessure weer als basisspeler kon starten. Ook was er een plaats op het middenveld vrijgemaakt voor Marijn Roelofs. Stijn Rorije begon vandaag als rechterspits die de niet geheel fitte Bjorn Duteweert verving. Verder kon SV Schalkhaar vandaag weer beschikken over Jip Ellenbroek, die vanwege een blessure weer plaats nam op de reservebank.

De start voor SV Schalkhaar was zoals gehoopt: de ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman zette SC Barbaros vanaf het begin onder druk en creëerde de nodige kansen. Al naar 9 minuten spelen kwamen de zwart-witten op voorsprong. Een prima dieptepass van Rokay Haafkens op de snelle Stijn Rorije was genoeg om een verdediger van SC Barbaros het nakijken te geven, waarna de voorzet van Stijn Rorije voor de voeten kwam van Milan te Riele die vervolgens wegdraaide bij zijn tegenstander en de keeper met een bekeken schuiver het nakijken gaf, 1-0.

SV Schalkhaar was veruit de betere ploeg en was veel in balbezit. Op de rand van het zestienmeter gebied werd Milan Beumer onreglementair onderuit gehaald. De daarop volgende vrije trap van Beumer verdween precies op het hoofd van Michiel Hullegie die ongehinderd de 2-0 kon aantekenen.

Kansen halverwege de eerst helft op 3-0 waren er zeker en de beste kans was voor Stijn Rorije die de bal, op aangeven van Jason Westerkamp, net over het doel schoot. Gaandeweg de eerste helft werd SV Schalkhaar wat onzorgvuldiger en dit bood de SC Barbaros om vaker dichterbij het doel van Jesper Lukassen te komen. De beste kans van SC Barbaros was twee minuten voor rust niet besteed aan Hazir Tayfun die van dichtbij net voorlangs schoot.

De tweede helft begon niet goed voor SV Schalkhaar. Twee minuten na de hervatting ging een speler van SC Barbaros het duel aan met keeper Jesper Lukassen die vervolgens geblesseerd op de grond bleef liggen. De scheidsrechter liet dit onbestraft en een speler van SC Barbaros wist de bal moeiteloos in het lege doel te schieten 2-1. Even leek het erop dat SC Barbaros hierdoor vertrouwen kreeg, maar SV Schalkhaar kreeg hierna steeds meer grip op de wedstrijd. Eerst was Milan te Riele zeer dicht bij zijn tweede doelpunt, maar vanaf 5 meter voor het doel van SC Barbaros ging de bal via de keeper net over het doel.

In de 65e minuut werd de wedstrijd beslist door Stijn Rorije, hij kreeg de bal in de diepte aangespeeld door Luuk ter Mate en met een bekeken schuiver passeerde hij de keeper van SC Barbaros, 3-1. Hierna was het echt gedaan met de ploeg uit Hengelo. SV Schalkhaar wisselde, bracht de snelle Kick Brouwer en Bjorn Duteweert binnen de lijnen wat zorgde voor nog meer diepgang.

In de 70e minuut werd Kick Brouwer op snelheid weggestuurd en zijn voorzet belandde bij Milan te Riele die de vrijstaande Joost Brouwer de kans bood om de 4-1 aan te tekenen. Voor SV Schalkhaar was dit nog niet genoeg en bleef gretig om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit gebeurde dan ook door Bjorn Duteweert; eerst kreeg hij de bal op de rug aangespeeld, vervolgens heroverde hij de bal en kon 5 minuten voor tijd de 5-1 binnen schieten.

Het laatste doelpunt van de middag werd gescoord door de altijd sterke Michiel Hullegie. Met veel inzet en snelheid passeerde hij een paar verdedigers en liet vervolgens keeper Marin Juresic kansloos waardoor Hullegie met twee treffers als man of the match van het veld ging. Voor SV Schalkhaar een prima resultaat wat het nodige vertrouwen zal geven voor de komende wedstrijden.

Zoals gezegd komt aanstaande donderdag 12 mei Lemelerveld op bezoek, wederom een ploeg dat strijd tegen degradatie. Aanvang wedstrijd 19.30 uur. Graag tot dan op de Horsterhoek.