SV Schalkhaar speelde woensdagavond het bekerduel in Raalte tegen eerste klasser ROHDA in de tweede ronde om de districtsbeker. Voor SV Schalkhaar was dit het weerzien van Frans van Oldeniel, keeper van ROHDA en vorig seizoen nog onder de lat bij de zwart-witten.

SV Schalkhaar begon opnieuw met Pieter Ebbers in de laatste linie, waardoor Delano Haulussy net als afgelopen zondag op het middenveld speelde.

Vanaf het begin zette ROHDA SV Schalkhaar onder druk en dit leidde na 2 minuten al bijna tot een voorsprong, keeper Jesse Klopman was paraat en bracht redding. SV Schalkhaar had het moeilijk om echte aanvallen te creëren, terwijl het probeerde met verzorgd voetbal naar voren te spelen. Met name met de snelheid van de ROHDA aanvallers had SV Schalkhaar het lastig, steeds werd de diepte gezocht. Dit leidde ook de 1-0 in na 13 minuten spelen; een snelle aanval over de rechterkant van ROHDA en een daaropvolgende voorzet werd door Pieter Ebbers verkeerd beoordeeld. Hij kreeg de bal verkeerd op zijn schoen waarna de bal in de kruising belandde, onhoudbaar voor keeper Jesse Klopman.

ROHDA bleef sterk aandringen en kreeg een paar kansen; schot voorlangs en een schot van de spits die ruim over ging. Kansen voor SV Schalkhaar waren er voor Sidar Günesli en Jason Westerkamp, beide schoten naast.

De tweede helft speelde SV Schalkhaar veel dwingender en speelde prima voetbal, won de duels en zette ROHDA veelal onder druk. Met name Milan te Riele, David Klopman en de beweeglijke Joost Brouwer werden een plaag voor de verdedigers van ROHDA. Een aanval van SV Schalkhaar werd prima ingekopt door Milan te Riele, echter dit doelpunt werd afgekeurd omdat hij blijkbaar in buitenspelpositie stond.

De terechte 1-1 kwam uiteindelijk op het scorebord na 63 minuten spelen. Een vlot lopende aanval van SV Schalkhaar;  David Klopman bediende Milan te Riele die met zijn snelheid de achterlijn haalde. Zijn voorzet belande net buiten de zestien en kwam voor de voeten van de sterk spelende Joost Brouwer, hij bedacht zich niet en schoot strak onderin de hoek.

De wedstrijd ging vervolgens op en neer, kansen aan beide kanten. Beide ploegen wilden winnen om niet aan het lot van de strafschoppen overgelaten te worden. Voor SV Schalkhaar had Milan te Riele nog de beste kans om de overwinning binnen te slepen, zijn schot werd gepareerd door keeper Frans van Oldeniel. Vlak voor tijd had ROHDA de kans op de overwinning. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal prima ingeschoten, echter voor SV Schalkhaar wierp invaller Luuk ter Mate zich voor de bal.

Helaas moest na het laatste fluitsignaal de wedstrijd beslist worden met penalty’s. Ook deze serie leek gelijk op te gaan, totdat David Klopman zijn inzet gekeerd zag worden door zijn oud teamgenoot Frans van Oldeniel.

SV Schalkhaar kan terugkijken op een prima wedstrijd en kan zich opmaken voor de laatste wedstrijd dit jaar, aanstaande zondag op de Horsterhoek tegen Barbaros.

Aanvang: 14.00 uur.