SV Schalkhaar speelde vanmiddag een zeer verdienstelijk eerste helft in de uitwedstrijd in en tegen VV Reutum, maar gaf de wedstrijd vlak na rust uit handen tegen het nietige VV Reutum en verloor met 3-1.

De ploeg van de trainers Marcel Geestman en assistent Dirk-Jan Beldman kon vandaag niet beschikken over keeper Jesper Lukassen en de spelers Tim van der Meulen, Jason Westerkamp en de nog altijd geblesseerde verdedigers Michiel Hullegie en Mattis Janse. Opvallend was het debuut van de reeds 30 jarige tweede elftal keeper Hans Hofstede, die een prima wedstrijd keepte.

Het verschil tussen SV Schalkhaar en de dorpje Reutum is groot. Het aantal voetballende leden bij SV Schalkhaar is al meer dan iedereen uit Reutum bij elkaar opgeteld. Het is knap dat een goede lichting voetballers inmiddels is opgeklommen naar de tweede Klasse, vorig seizoen nog gepromoveerd vanuit de derde Klasse. Voor de kleedkamers van VV Reutum lag een prima kunstgrasveld, echter de spelers van VV Reutum gaven er de voorkeur aan om op een ietwat hobbelig grasveld aan te treden, iets wat zeker niet in het voordeel is voor SV Schalkhaar.

SV Schalkhaar begon prima aan de wedstrijd en was vanaf het begin de betere ploeg, zeker voetballend liet het meer zien dan de thuisploeg. De opbouw verliep veelal door sterk spelende laatste verdediger Jip Ellenbroek en middenvelder Twan Huijsmans. Na enkele minuten spelen was David Klopman dicht bij een kop-goal; een goede aanval via linkerverdediger Nick Mulder en middenvelder Ruben Bumkens kwam uiteindelijk bij Coen Tanate terecht die de bal strak voor het doel kreeg, precies op het hoofd van spits Klopman, die vervolgens net over het doel kopte.

De ploeg uit Schalkhaar was sterker en met name de jonge Coen Tanate was vanaf de linkerkant zeer actief, de verdedigers van VV Reutum kregen geen grip of de razendsnelle en behendige buitenspeler. Bijna bereikte diezelfde Tanate vanaf de linkerkant met zijn voorzet Bjorn Duteweert. Met een beetje meer nauwkeurigheid zou dat zomaar de dan verdiende voorsprong hebben opgeleverd.

Aan de andere kant was VV Reutum na twintig minuten spelen gevaarlijk met een uitbraak via middenvelder Jaap Kamphuis die met een schot in de korte hoek Hans Hofstede probeerde te verrassen, echter de sluitpost stond prima opgesteld om de bal tot corner te verwerken.

Weer was SV Schalkhaar dicht bij een doelpunt toen Coen Tanate na een dribbel de bal van zo’n twintig meter afstand op het doel van VV Reutum vuurde, maar afketste op de keeper die de bal niet onder controle kreeg. Er was  geen Schalkhaarder bij om de bal alsnog binnen te werken. Na een half uur spelen had SV Schalkhaar op voorsprong moeten komen toen spits David Klopman omver werd gelopen door een verdediger van VV Reutum. De scheidsrechter floot resoluut voor een overtreding, terwijl Coen Tanate vanuit de voordeel situatie alleen door kon lopen op het doel van VV Reutum. Laten we het maar houden op een inschattingsfout, begrijpelijk liep de woede van alles wat Schalkhaar was even hoog op.

De terechte voorsprong liet niet lang op zich wachten. In de 39e minuut werd opnieuw Coen Tanate in stelling gebracht; hij werd met een prachtige dieptebal weggestuurd door Twan Huijsmans, die de bal over grote afstand over de verdedigers van VV Reutum speelde. Voor Tanate was het niet moeilijk om de keeper te passeren en zo kon deze jeugdspeler de 0-1 op het scorebord brengen. SV Schalkhaar leek door te zetten en nog voor rust de voorsprong uit te bouwen. Luuk ter Mate bereikte vanaf de rechterkant David Klopman die zijn kopbal recht op de keeper zag belanden.

Balverlies op het middenveld van SV Schalkhaar was de aanleiding op een tegenaanval. Vanaf de rechterkant kreeg VV Reutum speler Mark Morskieft de ruimte en tevens de gelegenheid om de bal strak voor te geven. Zonder dat er iemand van VV Reutum in de buurt was, werd de bal bij de tweede paal ongelukkig door rechter-verdediger Luuk ter Mate in eigen doel gewerkt wat ook de ruststand betekende; 1-1

In het begin van de tweede helft kreeg SV Schalkhaar nog een paar mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen; een afgemeten voorzet van Coen Tanate op de inlopende Bjorn Duteweert had meer verdiend. Geheel vrijstaand mistte Bjorn de bal volledig en ging een goede kans verloren.

In de 53” minuut ging het mis voor SV Schalkhaar. Een speler van VV Reutum kreeg doorgang tot ver in het zestien-meter gebied, waarna keeper Hans Hofstede de bal dicht bij de achterlijn tot corner wist te werken. De daaropvolgende corner werd snoeihard ingekopt door de net ingevallen Daan Wilmink; 2-1.

Drie minuten later werd de wedstrijd beslist door wat knullig uitverdedigen van SV Schalkhaar, waarna een steekbal op Bjorn Luttikhuis voldoende was om vrij voor keeper Hans Hofstede de 1-3 te laten aantekenen.

SV Schalkhaar gaf niet op en probeerde de achterstand nog om te buigen, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam het de tweede helft niet. Een afstandsschot van Daan Pinkster ging rakelings naast. Een paar keer kreeg VV Reutum de bal niet weg uit de eigen zestien, maar SV Schalkhaar wist hier niet van te profiteren.

De einduitslag van 3-1 was voor de spelers van VV Reutum aanleiding om direct na het laatste fluitsignaal een bezoek te brengen aan de Carnaval in het naastgelegen dorp Albergen. Voor SV Schalkhaar een zure middag, zeker omdat de concurrenten Lemelerveld, Vorden en AZC wel wisten te winnen.

SV Schalkhaar blijft door deze nederlaag bij de onderste ploegen en zal over twee weken de jacht op meer punten moeten inzetten, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen VV Vorden.

Zondag 5 maart om 14.00 uur de belangrijke wedstrijd tegen VV Vorden, welkom dan op de Horsterhoek in Schalkhaar.