Niemand minder dan de ervaren trainer Jacob Ensing is terug bij SV Schalkhaar en wordt assistent-trainer van hoofdtrainer Martijn de Haas.

Wat een energie en kracht, de spelvreugde spat ervan af als we Jacob Ensing horen praten over voetbal en wat zijn inbreng kan worden bij SV Schalkhaar om spelers verder te ontwikkelen, aan ambitie geen gebrek.

De inmiddels 59-jarige trainer “in ruste” trekt de voetbalschoenen weer aan en gaat (oud-collega en vriend) Martijn de Haas assisteren bij trainingen en wedstrijden van het eerste elftal en mogelijk het O-23 team.

Jacob is in 1991 vanuit het Groningse Stadskanaal neergestreken in Schalkhaar, waar hij zich aanmeldde bij de plaatselijke trots, dit vanwege zijn baan bij het Ministerie van Defensie als sportinstructeur.

Na een jaar in het derde elftal te hebben gespeeld speelde hij nog 5 jaar in het eerste elftal met jongens als Jan-Willem Leemkuil, Mark Wieggerinck, Frank Huis in ’t Veld, Hennie in ’t Hof en ondergetekende. Vanwege een knieblessure was hij na zijn voetbaljaren genoodzaakt om te stoppen als voetballer en vanwege zijn CIOS opleiding werd hij vrij snel voetbaltrainer.

In het seizoen 2003-2004 kwam SV Schalhaar halverwege een moeizaam verlopen competitie zonder hoofdtrainers te zitten, waarna Jacob als beginnende trainer het team op sleeptouw nam en zich zonder problemen handhaafde. In het seizoen 2008 -2009 werd Jacob hoofdtrainer van SV Schalkhaar en dat deed hij maar liefst 4 jaar. Zo bracht hij o.a. jeugdspeler en huidige aanvoerder Jason Westerkamp bij het eerste elftal.

Na deze 4 jaren werd hij hoofdtrainer bij Albatross uit Apeldoorn, waar hij Martijn leerde kennen als zijn assistent. Na twee jaar Albatross werden het twee jaar VV Holten, twee jaar Beekbergen, twee jaar FC RDC en twee jaren Turkse Kracht.

Tussendoor van 2010 tot 2013 was hij tevens trainer coach van het Nederlands militair elftal en seizoen 2121-2022 assistent van trainer Hennie in ’t Hof bij zaterdagclub DETO uit Vriezenveen.

De cirkel is rond, het is misschien een cliché maar de vereniging SV Schalkhaar is blij om Jacob weer terug te zien op de Horsterhoek.

Hierbij is de staf voor komend seizoen compleet, waarbij hoofdtrainer Martijn de Haas naast assistent Jacob Ensing, keeperstrainer Jeroen van Sluijters ook kan beschikken over twee zeer enthousiaste teammanagers Dirk-Jan Beldman en Mark Wieggerinck.

Met deze bezetting van de staf en een goede jeugdige selectie zal er alles aan gedaan worden aantrekkelijk en herkenbaar voetbal te spelen, waarbij de uitdaging het door ontwikkelen van spelers zal worden.

Vorig artikelEpse pakt de volle buit in Apeldoorn
Volgend artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 33