SV Epse is de voorbereiding goed begonnen. De ploeg van nieuwe trainer Danny Dassen was, na een spectaculaire tweede helft, vierdeklasser WWNA met 3-4 de baas.

Epse nam vanaf het begin direct de touwtjes in handen. Het kreeg van WWNA de ruimte om te voetballen en creëerde zo in de eerste helft flink wat kansen. Tot een goal kwam dit echter nog niet. Aan de andere kant werd er door een sterk spelende Epser defensie weinig tot niets weggeven. Epse wist zich goed te wapenen tegen de toch enigszins verrassende 5-3-2 opstelling van de Apeldoornse formatie, waardoor doelman John Moret een rustige eerste helft kende.

Het was dan ook geen verrassing dat Epse op voorsprong kwam. 10 Minuten voor rust was het spits Robin van Wijhe die goed druk zette en de bal op de achterlijn wist te veroveren. Hij bediende de meegelopen Djordy Altena op maat, die met een tegendraads schot de ruststand op 0-1 bepaalde.

Epse had moeite om in het begin van de tweede helft de controle in het veld te behouden. Een fel uit de kleedkamer gekomen WWNA werd steeds dreigender en kwam na ongeveer een uur spelen op gelijke hoogte. Via een steekpass werd de lange spits 1-op-1 gezet met keeper Moret. Hij passeerde Moret en werkte de bal in het lege doel. Dit was het begin van wat achteraf een spectaculaire tweede helft zou worden.

Niet veel later na de 1-1 opnieuw een lange bal. Deze werd in de defensie van Epse verkeerd ingeschat, waardoor de spits opnieuw oog in oog kwam te staan met Moret. Ditmaal schoof hij de bal heel beheerst langs de Epser doelman. Epse liet de koppen echter niet hangen en creëerde direct vanaf de aftrap al een grote kans voor Almir Fizovic, maar hij schoot de bal voorlangs. Toch kwam Epse iets later op gelijke hoogte. Een lage voorzet bereikte Rida Ammi, die bij de tweede paal de bal tegen de touwen schoot.

Een paar minuten later kwam er via de rechterkant een lange bal over de defensie van Epse heen die precies tussen de spits en John Moret in viel. De spits was net iets sneller bij de bal en kon de bal met een uiterste inspanning over de doelman tikken: 3-2.

Opnieuw liet Epse het er niet bij zitten en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Dit leverde de mooiste goal van de dag op. Een voorzet van de ingevallen linksback Mike Kaspers kwam bij de penaltystip terecht en leek een makkelijke prooi voor de keeper. Robin van Wijhe was echter heel scherp, dook à la Robin van Persie voor de keeper langs en kopte de bal snoeihard het doel in. Een geweldige goal die hem, naar eigen zeggen, zelfs applaus opleverde van het aanwezige thuispubliek.

Toch was dit nog niet het einde van de doelpuntrijke tweede helft. Vlak voor tijd werd Fizovic door Ammi diep gestuurd. Bij het passeren van de keeper werd Fizovic neergehaald, waardoor de scheidsrechter van dienst niet anders kon dan een penalty geven. Fizovic ging zelf achter de bal staan en schoot overtuigend raak.

Epse kwam niet meer in de problemen in het restant van de wedstrijd en kon zo de eerste overwinning van het seizoen vieren. De ploeg van trainer Dassen vervolgt de voorbereiding komende zondag met een toernooi bij VV DEO, waarna het zich op gaat maken voor de derby tegen VV Gorssel op zaterdag 26 augustus.