Helios heeft op een zeer regenachtige dag in Oldenzaal met 6-1 gewonnen van De Esch.

In de eerste helft hield De Esch Helios, met veel pressing vooruit, aardig onder controle. Helios creëerde in die periode niet veel kansen en dat kwam mede door het feit dat de passing soms slordig was.

Dat veranderde in het tweede gedeelte van de eerste helft. Serkan Kinaci werd steeds meer vrij gespeeld en het was Serkan die na een mooie combinatie tussen Dennis Hettinga en Glenn Kobussen werd vrijgespeeld. Zijn voorzet werd door Djeremy Waslander ingeschoten 0-1.

5 minuten later was het weer raak. Sander Krijns speelt Serkan weer de ruimte in en zijn voorzet werd, nadat enkele spelers de bal lieten lopen, door Bastiaan Lieftink bij de tweede paal binnengelopen (0-2). Het eerste echte gevaar voor keeper Sven Kreukniet kwam pas in de 44 ste minuut maar het schot vanaf de 16 werd eenvoudig opgevangen. Rust 0-2.

Na rust werd het tempo door Helios nog meer opgeschroefd. Vooral de rechterflank met de felle Dennis Hettinga stichtte veel gevaar. Maar de keeper van De Esch greep enkele keren goed in. In de 60ste minuut scoorde Lieftink zijn tweede goal. Vanaf rechts trok Bastiaan naar binnen, haalde uit en liet de keeper kansloos 0-3.

De tegenstand van De Esch was gebroken en Helios kon naar hartenlust combineren. Dat resulteerde na enkele mooie combinaties in nog drie goals. De eerste van, en dat was een fraaie, Djeremy Waslander en daarna nog twee keer Bastiaan Lieftink. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg De Esch nog een vrije trap die fraai werd ingeschoten. Eindstand 1-6.

Dinsdag a.s. speelt Helios thuis de bekerwedstrijd tegen Heino, aanvang 20.00 uur. Zaterdag 25 november speelt Helios thuis tegen Losser. Aanvang 15.00 uur