Helios startte deze middag zonder de geblesseerde Glenn Alberts en Yilmaz. Bjorn Duteweerd startte weer, na een lange blessure, in de basis. Robur, een ploeg wat ook al in de thuiswedstrijd goed voetbalde ( maar toch verloor), liet ook vanaf het begin zien weer te willen voetballen. Met goed combinatievoetbal wist men in de eerste vier minuten in de 16 te komen maar met goed verdedigend werk wist Helios een achterstand te voorkomen.

Zo ook in  de 8ste minuut, met een mooie steekpass kwam de linksbuiten van Robur op links goed door maar door attent keeperswerk van Joel de jonge, die zich als een leeuw voor de bal wierp, werd de kans teniet gedaan. In de 12e minuut creëerde Helios zijn eerste kleine kans via een combi tussen Bruinsman en Bloemsma, Bloemsma schoot net over.

Het duurde tot de 32ste minuut voordat Helios weer dreigde gevaarlijk te worden. Weer een mooie 1-2 tussen Bloemsma en Bruinsma, kon door Bruinsma niet worden afgewerkt omdat het door een voet van een Robur verdediger werd gekraakt. En werd een mooie voorzet van Serkan door Bloemsma naast het doel gekopt.

De grootste kans van de wedstrijd kwam in de 40ste minuut. Een voorzet van Djeremy Waslander werd door Duteweerd en Bloemsma slecht ingeschat, wie gaat er scoren? Daar was het wachten op, maar de ongelukkige Bloemsma stond, een meter voor het doel, met de rug naar het doel en hakte de bal tegen een verdediger op de lijn.

Rust 0-0. Na rust begon Robur, met de wind in de rug, beter aan de 2e helft dan Helios.

Robur creëerde binnen enkele minuten enkele kansen maar was onnauwkeurig in de afwerking. Na een kwartier kwam Helios meer op de helft van Robur en scoorde Bjorn Groot Hulze bijna de 1-0 met een omhaal na een mooie voorzet van Serkan. In de 68 ste minuut verloor Jesse Bloemsma op de helft van Robur de bal maar door goed verdedigend werk wist dezelfde Bloemsma een voorsprong van Robur te voorkomen. Een minuut later haalde Jesse, na een genomen corner van Robur, de bal van de lijn. Even later was het Iljen Bruinsma die de bal, na weer een mooie voorzet van Serkan, net naast kopte.

In de 89 ste minuut kwam Robur op voorsprong. Via een strak genomen corner en een overstapje kwam de bal op rand 16 voor de voeten van Remon Koster die De Jonge kansloos liet 0-1. Helios gaf niet op. Bloemsma ging naar het middenveld, Beekman kwam voor Duteweerd. In de 92 ste minuut werd Beekman diep weggestuurd en vanaf de achterlijn bereikt hij de meegekomen Roy Smeitink. 1-1. Tevens de eindstand.

1 maart speelt Helios de inhaalwedstrijd uit tegen KCVO. Zaterdagmiddag 7 maart om 15 uur thuis tegen AZC.