De wedstrijd Vaassen – Overwetering werd gespeeld op het naastgelegen kunstgrasveld van VIOS Vaassen. Op dit open terrein met veel wind was het moeilijk voetballen. Veelal werd door Overwetering in de 1e helft de lange bal gebruikt met de wind in de rug, waardoor de meeste ballen niet aankwamen.

Overwetering had een overwicht en dit resulteerde in een aantal mogelijkheden voor Dennis Willemsen. Oskar Kappert gaf vanaf het middenveld een goede voorzet op Hishan Ali, maar deze kon de door de wind gedragen bal net niet raken. Na een overtreding op Hishan had de linksback van Vaassen de 1e gele kaart van de wedstrijd te pakken. Er volgden nog meer gele kaarten voor Vaassen.

Gedurende de 1e helft kroop Vaassen uit zijn schulp en kreeg een aantal kansen.
Vlak voor de rust een schot op doel, waarna keeper Paul Vlaskamp uitstekend redde. En na een  hoekschop van Vaassen kopte Tom Koers de bal van de lijn.

Ruststand 0 – 0.

In de 2e helft maakte Dennis Lokate plaats voor Ruben Brinkhof. Ruben ging linksback spelen en Tom Koers schoof door naar het middenveld. Overwetering kwam nu met de wind tegen als herboren uit de kleedkamer. Na een vrije trap van Hishan tikte de alerte Ferdy van Breukelen de 0-1 binnen. En toen was het eigenlijk gedaan met Vaassen. De ene na de andere gele kaart voor Vaassen volgde. Na een mooie actie van Tom Koers zorgde Hishan met een schot strak in de hoek voor de 0 -2. Henry Rozen scoorde nog bijna de 0 – 3, maar de bal raakte de paal.
Vlak voor tijd kwam Maik Jansen nog in het veld voor Henry Rozen en hij kreeg van scheidsrechter Mulder de enige gele kaart voor de geel/groenen.

Al met al een verdiende overwinning onder winderige omstandigheden. En we zijn gestegen naar de 2e plaats.

De eerstvolgende wedstrijd is op 8 maart uit tegen Robur et Velocitas.