Vlak voor de winterstop verloor Helios na verlies tegen GFC de koppositie aan Blauwwit’66. Na een lange winterstop stond er een zeer gretige en zwaar gemotiveerde groep in het veld. Nee, niet alleen in het veld maar ook op de bank. Elke aanvallende of verdedigende actie werd met een kreet of applaus begroet. Helios won deze wedstrijd overtuigend met 5-0 , maar het zag er in de eerste helft niet naar uit dat deze stand aan het eind op het scorebord zou staan.

De linkerflank van Helios kreeg verdedigend van Blauwwit alle aandacht, maar vergaten dat er op rechts twee snelle spelers van zich deden spreken. Zowel Serkan Kanici als Nick Beekman kregen meerdere mogelijkheden om gevaar te stichten. In de 21 ste minuut was het raak. Nick Beekman zag vanaf de middenlijn Jarmo van ‘t Hof loskomen van zijn tegenstander, de pas van Nick kwam mooi in de loop van Jarmo die de keeper kansloos liet 1-0.

Verdedigend stond Helios sterk, Blauwwit creëerde weinig, maar kreeg plotseling  een penalty nadat een schot tegen de arm, voor de borst, van Serkan kwam. De scheidsrechter wees naar de penaltystip, maar de blauwwit speler schot hoog over.

Even later kreeg Bastiaan Lieftink voor het eerst de kans om op links door te breken, maar werd neergehaald wat resulteerde in een gele kaart voor de blauwwit verdediger.

Rust 1-0

Helios ging in de 2 e helft furieus van start. De voor de licht geblesseerde Kursad  ingekomen Glenn Alberts ging fel op rechts door en zijn voorzet werd door Jarmo van ‘t Hof tegen hoek paal-lat gekopt. In de 48 ste minuut was het weer raak voor Helios.

Een hoge bal kwam op de rug van Bastiaan Lieftink, de bal ging over de verdedigers van Blauwwit heen en Bastiaan was er als de kippen bij, bleef rustig, passeerde de keeper en scoorde op een fraaie wijze de 2-0. In de 56 ste minuut probeerde Jarno Dijkstra van Blauwwit met een hakballetje zijn medespeler te bereiken, maar door deze actie bracht hij zichzelf uit balans en schoot zijn knieschijf volledig uit de kom. De wedstrijd werd stilgelegd en het duurde een half uur voordat de ambulance van het veld afreed. De wedstrijd werd gelukkig uitgespeeld. In de 60 ste minuut was het Fabian Put die bij een corner bij de eerste paal opdook en mooi inschoot. 3-0.

Bastiaan Lieftink bracht de verslagen Blauwwitters de genadeklap toe met een fraaie

4-0 en was het Jarmo die de kers op de taart deed en schoot de 5-0 binnen.

Volgende week zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen Harfsen. Maar met een dezelfde instelling en felheid kan deze ploeg een heel eind komen.