In de eerste minuut van de wedstrijd kregen de gasten een vrije trap op ruim 20 meter van het doel van de thuisclub. Danny Machielsen schoot hard op de lat. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Jaron Dijsterhuis. Hij raakte vol de paal. Nog even bleef de bal liggen en toen ruimde de verdediging van SV Twello de bal resoluut op. Dit waren dan ook de enige wapenfeiten van Vios zowel in de eerste als tweede helft voor het doel van keeper Steven Koopmans.

Wel bleef Vios Vaassen de volgende 10 minuten meer aan de bal. Twello was zoekende en dat was niet vreemd. Trainer Harold Dengerink moest door verschillende oorzaken echt puzzelen om zijn team compleet te krijgen. Zelfs de reservebank kon niet optimaal benut worden.

In de 15de minuut de eerste kans voor de thuisploeg. Masora Oraille gaf goed voor en Stefan Hulsebos raakte de bal vol, maar de reactie van keeper Robin de Vries op de lijn was katachtig. Door miscommunicatie tussen de verdedigers van Vios en keeper Robin de Vries werd de bal niet juist weggewerkt. Doel leeg, maar Sam van Eck schoot naast.

Niet veel later kopte Sam van Eck een vrije trap van Stefan Hulsebos net over. Nee het was geen wedstrijd om van te smullen, maar gewerkt werd er wel van beide kanten. Echte kansen kregen de gasten niet en Maarten Lutje Beerenbroek schoot pal voor de rust recht in de handen van keeper Robin de Vries.

Ruststand 0-0. Daar was niets op af te dingen.

Na de rust startte de thuisploeg nog feller. In de 49ste minuut een subtiele pass van Max Smaal op Masora Oraille. In plaats van een bekeken boog balletje, knalde hij tegen de goed uitkomende keeper van Vios aan. Corner voor de thuisclub. Maarten Lutje Beerenbroek gaf de bal strak voor en Jurre Spanjers – weer sterk spelend – maakte de 1-0.

Wat Vios ook probeerde het lukte steeds niet. Over hun inzet niets te klagen, maar voetballend was de thuisclub de bovenliggende partij. In de 68ste minuut een verrassend schot van Danny Machielsen dat maar net naast ging. Even later viel Ciaran Forde met een hoofdwond uit. Met 10 man moest Twello verder.

In de 84ste minuut wist Stefan Hulsebos uit een corner prachtig binnen te koppen 2-0. Job Bruntink mocht na hele lange tijd weer speelminuten maken. Een versterking voor de komende tijd. Achterin speelde Jorden Roeterd een prima pot en op het middenveld maakte Jan Stol weer heel veel meters.

Compliment voor scheidsrechter D.de Graaf uit Putten. Hij floot een uitstekende wedstrijd. Volgende week uit tegen Oene. Aanvang 14.30 uur. Daar de volle buit pakken zou knap zijn.