Veel toeschouwers dachten al aan het begin van de wedstrijd dat ze een kopie van de wedstrijd Letland – Nederland zouden krijgen. UD voetbalde met een spits en verdedigde met de rest met name het eigen 16-metergebied. Een speler viel echt op bij UD, dat was de keeper. Het is aan hem te danken dat de wedstrijd niet eindigde met hogere cijfers dan de 5-0 die uiteindelijk na 90 minuten op het scorebord stond.

Vanaf het begin bepaalde Helios de wedstrijd en probeerde via combinatievoetbal zo snel mogelijk de 1-0 op het scorebord te brengen. In de 7de minuut bleek al dat de keeper van UD een sta in de weg zou zijn. Een hard schot van Yilmaz werd kundig gepareerd. Helios drukte meer en meer en in de 8ste minuut, nadat meerdere UD spelers zich in de baan van het schot hadden geworpen, werd er door de scheidsrechter hands geconstateerd. De daarop volgende penalty werd door Jarmo van ‘t Hof strak ingeschoten: 1-0. Tot de 42ste minuut duurde het voordat Helios de score kon uitbreidden. Glenn Albers, mooi vrijgespeeld op rechts, gaf een mooie voorzet op de meegekomen Bas Lieftink, (onder 17 speler) die in zijn loop strak inkopte en de keeper dit keer kansloos liet (2-0). Lieftink, die debuteerde, viel in omdat Zandvliet geblesseerd uitviel.

Daarna hield de keeper tot aan de rust de stand op 2-0 nadat hij schoten van Van ‘t Hof en Smeitink vakkundig tegenhield en het geluk aan zijn zijde had toen Iljen Bruinsma een hard schot tegen de paal zag belanden. Verder werd met kunst, hang- en vliegwerk van UD tot de rust niet meer gescoord.

Na rust, en het wordt eentonig, was het de keeper van UD die een hogere score tegenhield. In tien minuten tijd kwamen Van ‘t Hof en Bruinsma oog in oog te staan met de keeper, maar deze wist de inzetten te pareren.

Het duurde tot de 74ste minuut toen Van ‘t Hof na een mooie dieptepass van Jeray Galanggadjir kon afronden (3-0) en verhoogde Jarmo de voorsprong in de 79ste minuut tot 4-0. In de 90ste minuut wist Lieftink zijn debuut nog mooier te maken nadat hij twee UD-ers achter zich liet en zijn precieze voorzet door Glenn Albers mooi werd afgewerkt: 5-0.

Volgende week wacht Helios een moeilijkere tegenstander en speelt het uit tegen SV Twello.