Dat gebeurt niet altijd, maar was dit keer in Hierden wel het geval. Helios speelde tegen de koploper van de 2e klasse vv Hierden en won terecht met 2-3.

Zonder de geblesseerden Djeremy Waslander, Jarno van den Bos en Dennis Hettinga ging het zoals we gewend zijn weer fel van start. Binnen 5 minuten kreeg Helios al enkele kansen om de score te openen. Eerst was het Bastiaan Lieftink die drie man liet staan, weet Serkan te bereiken, maar zijn inzet ging net naast.

Na een mooie combinatie tussen Jarmo van ’t Hof en Sander Krijns krijgt Sander de kans om de score te openen, maar vindt de keeper op zijn weg. In de 9e minuut kwam na weer een mooie combinatie tussen Jarmo en Sander, Sander weer voor de goal maar ook deze inzet ging net naast. Het vizier stond nog niet op scherp…

In de 32ste minuut was het wel raak. Bastiaan Lieftink liep de bal na een corner bij de tweede paal naar binnen (0-1). Pas na een half uur kreeg Hierden zijn eerste kans. Een voorzet van rechts werd te slap ingekopt en werd een makkelijke prooi voor Sven Kreukniet, die steeds meer in beeld kwam.

Drie minuten later tikte Sven een schot van Hierden gestrekt uit de benedenhoek, maar moest even later wel capituleren. Een mooi schot van 20 meter ging met een boogbal over Sven heen: 1-1 en tevens ruststand.

Na rust werd Jarmo van ’t Hof vervangen door Sem Thomassen en ging Bastiaan naar de spitspositie. Hierden probeerde meer druk te zetten, maar creëerde geen enkele kans. Daartegenover was Helios veel gevaarlijker. Eerst kreeg Sem Thomassen de kans van zijn leven, maar de strakke voorzet van Beekman werd door de vrijstaande Sem half geraakt en ging over. Even later was het Bastiaan Lieftink die hetzelfde overkwam.

Toch kwam Helios op voorsprong. Een mooie op maat genomen voorzet van Beekman werd door de inkomende Sander Krijns fraai ingekopt: 1-2! In de 70ste minuut kreeg Hierden een kans, maar de inzet van de spits werd mooi  door Jeray Gallangadjir, één van de uitblinkers, geblokt. In de 88ste minuut kwam Helios wat gelukkig op 1-3. Een corner werd bij de 1e paal van richting veranderd en belandde in het doel.

In de allerlaatste minuut kwam Hierden nog op 2-3, maar verder kwam het niet. Was het een stunt? Nee, Helios was gewoon de betere ploeg. In de 2e helft kwamen de jeugdspelers, Marek Rothe, Sem Brunsveld en Samuel Grijpsma in het veld. Naast de ervaren Glenn Kobussen en Sander Krijns een genot om te zien. Volgende week speelt Helios zijn competitiewedstrijd thuis tegen SVVN uit Nijverdal.