Na het behalen van het kampioenschap heeft Helios de draad gelijk weer opgepakt en de wedstrijd tegen EGVV met 10-0 gewonnen.

Helios startte weer fel en het was Jarno van de Bos die in de 7de minuut Jarmo van ‘t Hof wist te bereiken bij de eerste paal, maar de keeper was nog een sta in de weg. Een minuut later was het wel raak: Fabian Put kreeg na een scrimmage voor het doel plots de bal voor de voeten en kon uithalen (1-0). Helios creëerde daarna kans op kans maar was onnauwkeurig in de afwerking.

Keeper Joël de Jonge kreeg in de 19de minuut voor het eerst een bal, maar dat was wel een van een eigen speler. EGVV verdedigde met veel mensen achterin, wist tot de 22ste minuut de 1-0 op het scorebord te houden totdat Jarmo van ‘t Hof de bal teruglegde op Bastiaan Lieftink die de 2-0 scoorde.

In de 34ste minuut was het weer Jarmo die Nick Beekman in stelling bracht, die mooi afwerkte: 3-0. Nog geen 5 minuten later was het Jarmo zelf die kon scoren. Na een mooie corner van Cerkan Kinaci kopte hij bij de tweede pal de bal binnen, 4-0. Een minuut later was het Djeremy Waslander die na een mooie combinatie met Bastiaan Lieftink de achterlijn wist te halen en met zijn zwakke linkervoet de bal over de keeper in het doel schoot (5-0). De koek was voor de rust nog niet op. Na een prachtige voorzet van Jarno van den Bos kopte Jarmo van ‘t Hof zijn tweede binnen: 6-0 en tevens de ruststand.

Na rust ging Helios vrolijk door. In de 48ste minuut kopte Djeremy Waslander de bal strak binnen na een mooie voorzet van Cerkan of Jarno, dat is de verslaggever ontgaan. Maar ze kunnen het allebei. 7-0 Werd het in de 55ste minuut: het was wederom Jarmo van ‘t Hof die fraai scoorde. Na een scrimmage op het middenveld kwam de bal net voorbij de middencirkel bij Jarmo die de keeper op rand 16 zag staan. Jarmo schoot in de volle loop over de keeper in het net. Van de tribune werd er al geroepen dat het ‘een Kramertje’ was, maar daar waren de meningen over verdeeld. 8-0.

Ondertussen werd er door trainer Harry Decheiver volop gewisseld en kwamen er naast Djeremy Zandvliet ook veel jeugdspelers (Djuan Wennink, Nino van Gelder, Sem Thomassen en Samuel Grijpsma) in het veld. Daarna werd er nog twee keer gescoord en de tien vol gemaakt. Eerst was het Bastiaan Lieftink die op een mooie manier door Jarmo van ‘t Hof was vrijgespeeld en vrij in kon schieten, 9-0. En het was Djeremy Zandvliet die de 10 mocht volmaken. Jarmo was hier wederom de aangever nadat hij door Nick Beekman was aangespeeld. Eindstand 10-0.

Na de wedstrijd werd na het douchen de ploeg binnengehaald door de Deventer Deurdweilers en werd de ploeg gehuldigd door Arie Oeseburg (ambassadeur van de KNVB) en kon het kampioensfeest beginnen met als hoogtepunt het optreden van Ammar. Zondag wordt het kampioensweekend afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Nog twee wedstrijden te gaan: op 13 mei tegen GFC uit en daarna de laatste wedstrijd in deze klasse thuis tegen Almen.