Vandaag stonden de nummers 4 tegen 3 van het vorig seizoen tegenover elkaar. Vorig seizoen won Helios in de laatste minuut met 1-2 en vandaag was het Blauw Wit ’66 dat aan het langste eind trok.

Helios trok de wedstrijd naar zich toe, maar liep al gauw tegen een goed georganiseerde verdediging aan. Tot de 16 veel in balbezit, maar het kreeg weinig kansen om oog in oog met de keeper te komen. Een fout op het middenveld van Helios werd afgestraft met een mooie counter die in de 23ste minuut fraai werd afgewerkt door Jarno Dijkstra. 1-0.

Helios nam de handschoen op, maar moest enkele minuten later door een blessure Iljen Bruinsma missen. De druk werd door Helios opgevoerd en in de 45ste kwam Jarmo van ‘t Hof alleen voor de keeper en werd getorpedeerd, penalty zonder kaart. Daar werd in de rust nog lang over gesproken. Glenn Alberts benutte de penalty en bracht de (rust)stand op 1-1.

In de tweede helft werd Helios sterker, kwam op links via Djeremy Waslander goed door, maar zijn voorzetten kwamen net niet aan. Blauw Wit ’66 verdedigde sterk en kwam maar enkele keren over de middenlijn. Er was weer een fout op het middenveld van Helios voor nodig om de 2-1 in te luiden en wederom met een fraaie counter waardoor Edwin Bolink makkelijk kon afronden.

Invaller Sven Lubberding zorgde in het laatste kwartier, vanaf de rechtervleugel, nog voor het nodige gevaar. Bijna was het raak, maar zijn inzet vanaf 20 meter werd door de doelman van Blauw Wit ’66 fraai uit het doel geranseld. Eindstand 2-1 en volgende week Harfsen thuis.